EUROLYGA 2023

Įgyvendintas projektas mamoms padovanojo sporto džiaugsmą

Mama yra dažniausiai vadinama brangiausiu turtu Žemėje. Jos dėl vaikų ir šeimos atlieka sunkiai suskaičiuojamą darbų kiekį. Kiekvienas privalo stengtis, kad mamos turėtų sąlygas pasirūpinti ir savo sveikata bei bent kažkiek laiko skirtų savo tobulėjimui.

 Įgyvendintas projektas mamoms padovanojo sporto džiaugsmą<br> organizatorių nuotr.
 Įgyvendintas projektas mamoms padovanojo sporto džiaugsmą<br> organizatorių nuotr.
 Įgyvendintas projektas mamoms padovanojo sporto džiaugsmą<br> organizatorių nuotr.
 Įgyvendintas projektas mamoms padovanojo sporto džiaugsmą<br> organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 24, 2022, 1:59 PM

„Amber CrossFit“ ir Sporto rėmimo fondo projektas „Šeimų sporto ir aktyvumo skatinimas | Aktyvi šeima“ sudarė sąlygas Vilniaus miesto mamoms, auginančioms mažamečius vaikus, reguliariai sportuoti šiame klube.

„FitMama Rx“ treniruotėse mamos galėjo sportuoti, o jų atžalos tuo pačiu metu laiką leido toje pačioje erdvėje, prižiūrimi auklės.

Treniruotės mamoms buvo lengvo intensyvumo, pratimai ir judesiai lengvai buvo koreguojami pagal kiekvienos treniruotės dalyvės galimybes. Dėl to užsiėmimuose galėjo dalyvauti visos mamos, nepriklausomai nuo fizinio pasirengimo.

Projekto metu treniruotes mamoms vyko nemokamai. Kiekviena grupe sportavo reguliariai tris kartus per savaite ir viso tris mėnesius.

„Projektas yra labai sėkmingas, nes grupės buvo pilnut pilnutėlės, o projektui pasibaigus, veiklos vis dar tęsiamos „Amber CrossFit“ klube“, – sakė projekto vadovas Rokas Milevičius.

Treniruotes mamoms vedanti Rimgailė Augulienė pastebi visokeriopą šių užsiėmimų bei projekto naudą.

„Kadangi nemažai gyvenome pandemijos sąlygomis, žmonėms trūko socializacijos. Vaikams tai taip pat buvo galimybė atitrūkti nuo rutinos namuose. Mamos labai bendraudavo tarpusavyje, todėl atmosfera buvo labai gera. Taip pat nemažai mamų siekė atgauti savo formą po gimdymo“, – sakė R.Augulienė.

Trenerė pabrėžė, kad su neseniai mamomis tapusiomis moterimis reikėjo dirbti itin atsargiai, nes kai kurios kūno dalys tapo itin jautrios. Didelis dėmesys buvo skirtas sveikatos profilaktikai.

„Taip pat reikėdavo pasidomėti vaikų emocijomis, nes kartais kai kurie pradėdavo verkti, o tai kėlė papildomą stresą mamoms ir man. Daugiau iššūkių kaip ir nebuvo. Apskritai tai – labai smagi patirtis. Galiu pasidžiaugti, kad dauguma mamų treniruotėse liko ir pasibaigus projektui“, – teigė R.Augulienė.

UAB „Sporto pamatai“ projektas „Šeimų sporto ir aktyvumo skatinimo projektas | Aktyvi šeima“ bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?