EUROLYGA 2023

„Grip padelio lygos“ dalyvių skaičius per pusmetį išaugo daugiau nei dvigubai

Finalų susitikimais Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje pasibaigė antrojo „Grip padelio lygos“ sezono varžybos. Iš viso jose dėl medalių grūmėsi rekordinis dalyvių skaičius – net 228 šios Lietuvoje sparčiai populiarėjančios sporto šakos entuziastai. Lygos organizatoriai pabrėžia, jog būtent turnyro dalyvių skaičiaus augimas kol kas yra svarbiausias šių varžybų akcentas.

 Laura Puplauskaitė.<br> Organizatorių nuotr.
 Laura Puplauskaitė.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2023, 11:00 AM

Linas Bitinas, Kauno padelio lygos vadovas pabrėžia, kad šiame mieste į rudens turnyrą susirinko beveik dvigubai daugiau žaidėjų nei į analogiškas vasarą vykusias varžybas.

„Padelis yra dinamiškas, azartiškas sportas, kurio pagrindus įsisavinti gana lengva. Ypač žmonėms, išbandžiusiems kitas sporto šakas. Suprantama, geriausiai padelio aikštelėse sekasi rakečių sporto entuziastams, bet jo principus greitai perpranta ir žaidžiantys, pavyzdžiui, krepšinį ar futbolą“, – pasakoja L. Bitinas.

Kauno regione „Grip padelio lygos“ varžybos vyko keturiuose divizionuose, o jų nugalėtojais tapo Gediminas Buntis ir Mantas Makulavičius, Adomas Navickas ir Titas Simaška, Pranas Kazėnas ir Paulius Memėnas bei Ingridas Gorbačiovė ir Erika Skirgailaitė.

„Tikiuosi, kad kitame sezone mūsų gretos dar labiau išaugs. Tokie turnyrai leidžia paprastą pasižaidimą antradienio vakarą paversti azartiška kova dėl taškų ir vietos turnyrinėje lentelėje. Svarbu ir tai, jog dalyviai turi galimybes išbandyti jėgas prieš įvairius varžovus. Visi žinome, kad rasti savo lygio priešininkus, ypač tik pradėjus žaisti, nėra taip paprasta“, – šypsosi L. Bitinas.

„Grip padelio lygos“ Klaipėdos regiono čempionais tapo Ligita Motiejauskaitė ir Darius Romančikas, Robertas Grikšas ir Paulius Venckus bei Sandra Kuplauskaitė ir Donata Maksvytytė.

Pajūrio diviziono vadovė Laura Puplauskaitė teigia, kad Klaipėda jau tapo Lietuvos padelio sostine. „Padelio entuziastų bendruomenė Klaipėdoje didėja kasmet. Vystoma infrastruktūra, auga turnyrų skaičius. Manau, prie šios sporto šakos populiarumo prisideda ir klaipėdiečių pasaulėžiūra, gyvenimo būdas: man regis esame labiau atsipalaidavę, lengviau priimame naujoves. Tad padelis, kaip socialiai itin įtraukiantis sportas, rado čia puikią dirvą“.

Vilniuje „Grip padelio lygos“ varžybos vyko net penkiuose divizionuose. Jų nugalėtojais tapo Tomas Balčiūnas ir Andrius Valciukas, Gabrielius Janušonis ir Lukas Jasiukaitis bei Laura Pranckevičiūtė ir Aldona Urbonavičienė.

„Grip padelio lygos“ varžybas rengia didžiausios Lietuvoje teniso ir padelio turnyrų organizatoriaus ir el. platforma „Teniso Namai“, vienijantis per 5 tūkstančius šių sporto šakų mėgėjų visoje Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.