EUROLYGA 2023

Rusijos dailiojo čiuožimo žvaigždė geriausiu atveju liks be kojų, blogiausiu – neišgyvens

Buvęs dabartinio Rusijos prezicento Vladimiro Putino spaudos atstovo Dmitrijaus Peskovo žmonos partneris šokiuose ant ledo Romanas Kostomarovas geriausiu atveju liks be abiejų kojų. Blogiausiu atveju – daugkartinio pasaulio ir Europos čempiono medikai nesugebės išgelbėti.

 R.Kostomarovas gali netekti abiejų kojų.
 R.Kostomarovas gali netekti abiejų kojų.
T.Navka su R.Kostomarovu 2006 m. Turino žiemos olimpinėse žaidynėse iškovojo auksą.
T.Navka su R.Kostomarovu 2006 m. Turino žiemos olimpinėse žaidynėse iškovojo auksą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 6, 2023, 9:05 PM, atnaujinta Feb 7, 2023, 8:14 AM

Kadaise su D.Peskovo žmona Tatjana Navka poroje šokęs 45-erių R.Kostomarovas merdi, tačiau medikai negali daryti opreacijos dėl koronaviruso ir gripo B komplikacijų.

Vienas geriausių Rusijos šokėjų ant ledo R.Kostomarovas sausio 10 dieną atsidūrė ligoninėje ir iškart paguldytas į reanimaciją.

Skelbta, kad garsus šokėjas ant ledo susirgo pneumonija, kai sudalyvavo čiuožimo šou, kuris vyko prie 20-ies laipsnių šalčio Maskvoje.

Dabar keli telegramų kanalai praneša, kad žvaigždei pradėjo progresuoti kojų gangrena.

„Mash Telegram“ kanalas tikina, kad 45 metų sportininkui konstatuota didžioji dalis kojų nekrozė ir sepsis. Gydytojai primygtinai reikalauja amputuoti abi kojas iki kelių, nes tai padėtų išvengti tolesnės infekcijos.

Tačiau taip pat aiškinama, kad operacija vis dar atidedama dėl sunkios R.Kostomarovo būklės – koronavirusas stipriai pažeidė plaučius ir operacijos garsenybė neišlaikys.

Vasario 4 dieną „Shot Telegram“ kanalas pateikė naujieną, kad čiuožėjas rizikuoja netekti kojų. Tyrimas parodė, kad kairiojo čiurnos sąnario minkštuosiuose audiniuose ir apatinėje kojos kulno dalyje yra dujų burbuliukų.

Gydytojai bandė lokaliai ir medikamentais, ir stentavimu gelbėti vieną koją, tačiau prognozės yra prastos. Dėl reanimacijoje itin ilgai naudoto deguonies tiekimo aparato (ECMO) sportininkui prasidėjo audinių atrofija.

R.Kostomarovas sausio 10 diena dėl skausmų krūtinėje buvo atvežtas į ligoninę ir po dirbtinės komos iškart prijungtas prie gyvybės aparatų.

Kalbėta, kad sportininkui yra blogai su rankų pirštais ir jie yra negyvybingi, tačiau galiausiai šnekama apie kojų gangreną.

R.Kostomarovo aplinka tikina, kad atsigavus po ligos komplikacijų jį bus siekiama išvežti gydytis į Vokietiją.

2006 m. Turino žiemos olimpiadoje R.Kostomarovas kartu su T.Navka yra iškovojęs aukso medalį.

Be to, jis yra daugkartinis pasaulio ir Europos čempionas. Pasibaigus Turino žaidynėms pora paskelbė apie karjeros pabaigą, tačiau nutarė ir toliau šokti ant ledo įvairiuose komerciniuose projektuose. Po to T.Navka ištekėjo už V.Putino spaudos atstovo D.Peskovo ir įkūrė savo ledo šou, kuriame šoka ir Lietuvos piliečiai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.