EUROLYGA 2023

Norvegijoje per čempionatą prapuolė kylanti biatlono žvaigždė – tiesiog išgaravo

Norvegų biatlono vunderkindas 22-ejų Eivindas Sporalandas paslaptingai dingo per Norvegijos biatlono čempionatą, kuris vyksta Altoje, apie tai rašo dienraštis NRK.

Eivindas Sporalandas <br> instagram nuotr.
Eivindas Sporalandas <br> instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2023, 6:32 PM

Norvegijos vunderkindas dingo dar praėjusį sekmadienį kovo 19-ąją per norvegų jaunimo čempionato batalijų įkarštį.

Tos pačios dienos vakare policija pradėjo aktyvią E.Sporalando paiešką. Netrukus buvo rastas biatlonininkui priklausantis automobilis. Policija atidžiai patikrino vietovę, tačiau jauno sportininko pėdsakų nerado.

Kovo 23 dieną paieškos operacijos Altos rajone buvo sustabdytos. Policija vis dar mano, kad jaunasis biatlonininkas gyvas ir gali būti, kad jis pats nenori būti surastas.

Policija dėlioja dvi pagrindinės įvykių versijas. Pagal pirmąją, biatlonininkas nutarė paslidinėti mišku ir galėjo pasiklysti. Antroji versija: daroma prielaida, kad E.Sporalandas norėjo pakelti prieš save ranką.

Tačiau aktyvi sportininko paieškų fazė pamažu jau baigiasi. Policija dabar jau didesnį dėmesį kreipia į Norvegijos talento pėdsakus internete, jo pokalbius telefonu ir naudojimąsi banko kortelėmis.

Tačiau vis labiau artėjama prie prielaidos, kad jei E.Sporalando nėra gyvųjų, greičiausiai tai yra nelaimingas atsitikimas.

Policijos atstovai „Dagbladet“ portalui komentavo, kad jo apranga leidžia daryti išvadas, kad vaikinas tikrai negalėjo sušalti miške.

„Mes tikime teorija, kad jis gyvas, bet nenori būti surastas“, – Norvegijos portalas cituoja paieškų operacijos vadovą Rune Vegardą Huze. Be to, pareigūnas paragino visuomenę apžiūrėti ūkinius pastatus ir garažus Lilehamerio rajone.

Lilehameryje gyvenantys E.Sporalando kolegos išreiškė pasirengimą dalyvauti didelio masto jo paieškos operacijoje. Sportininko treneris aiškino, kad jaunuolį puikiai pažįsta, todėl jo patirtis gali būti naudinga.

Buvo svarstoma, ar nutraukti Norvegijos biatlono čempionatą dėl talentingo sportininko dingimo, tačiau nutarta to nedaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.