EUROLYGA 2023

Po pergalės ATP „Challenger“ serijos turnyre R. Berankis šturmuoja kitų šios serijos varžybų olimpą

Prancūzijos Lilyje startavusiame pagrindiniame ATP „Challenger“ serijos teniso turnyre „Play In Challenger“ pirmoji Lietuvos raketė 32-ejų Ričardas Berankis (ATP-235) neturėjo problemų peržengti pirmąjį etapą.

R.Berankis.<br>S.Čirbos nuotr.
R.Berankis.<br>S.Čirbos nuotr.
Ričardas Berankis.<br>S.Čirbos nuotr.
Ričardas Berankis.<br>S.Čirbos nuotr.
R.Berankis.<br>S.Čirbos nuotr.
R.Berankis.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 3:11 PM

Mūsiškis per daugiau kaip valandą pirmame varžybų etape susitvarkė su 25-erių tunisiečiu Azizu Dougazu (ATP-256) 6:1, 7:5.

Dvikova pradžioje nebuvo iš atkaklių – pirmame sete tunisietis neturėjo jokių šansų, pralaimėjęs penkis taškus iš eilės ir tik kartą pasidžiaugęs sėkmingu savo padavimu. Antrame sete užvirė rimtesnė dvikova ir lietuvio varžovas turėjo ir persvarą 2:1, 3:2, 4:3, 5:4.

Į šį turnyrą R.Berankis pateko be atrankos, nors pagal reitingą privalėjo varžytis kvalifikacijoje. Mat jis iki sekmadienio varžėsi ATP „Challenger“ serijos „Open Saint-Breuc Armor Agglomeration“ teniso turnyre ir triumfavo, laimėjęs taurę prieš 23-ejų prancūzą Daną Addedą (ATP-283) 6:3, 6:7(3), 7:6(5).

Lietuvis po beveik ketverių metų pertraukos laimėjo ATP „Challenger“ serijos turnyrą. Tuo metu kai jis kovojo finale, vyko kvalifikaciją į turnyrą Lilyje, tad R.Berankis automatiškai sulaukė vardinio kvietimo į pagrindines varžybas.

Tuo tarpu A.Dougazas į pagrindinį etapą prasibrovė kaip vienas iš atsarginių tenisininkų – užėmė atsisakiusio varžytis tenisininko vietą. Lietuvis ir tunisietis anksčiau vienas prieš kitą nežaidė – tai pirmoji akistata.

R.Berankis praėjusiais metais šiame turnyre Lilyje nukeliavo iki pat finalo, tačiau tuomet krito nuo prancūzo Quentino Halyso 6:4, 6:7 (4:7), 4:6.

Pergalę iškovojęs R.Berankis pelnė 9 ATP reitingo taškus ir 1900 eurų. Aštuntfinalyje mūsiškis susitiks su prancūzu Hugo Grenier (ATP-146) arba kanadiečiu Gabrieliu Diallo (ATP-212).

ATP „Challenger“ turnyro Lilyje prizų fondą sudaro 118 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.