EUROLYGA 2023

Parolimpinis komitetas priverstas sugrąžinti rusus į organizaciją

Tarptautinis parolimpinis komitetas (IPC) buvo priverstas atstatyti Rusijos ir Baltarusijos narystę organizacijoje penktadienį po šių šalių apeliacijų.

Rusijos paralimpinis komitetas vėl paralimpinio komiteto narys, tačiau sportininkai negalės varžytis.
Rusijos paralimpinis komitetas vėl paralimpinio komiteto narys, tačiau sportininkai negalės varžytis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2023, 1:44 PM

IPC nepriklausomas apeliacinis teismas patenkino abiejų šalių apeliacijas: rusų ir baltarusių narystė buvo sustabdyta 2022 m. lapkritį po balsavimo, bet IPC apeliacinis teismas panaikino šį sprendimą.

„IPC Apeliacinis tribunolas patenkino Rusijos skundą ir patvirtino, kad Paralimpinio komiteto Generalinės asamblėjos sprendimas sustabdyti valstybių narystes organizacijoje yra panaikintas“, – sakoma pareiškime.

Tačiau galioti lieka sprendimas neleisti tiek rusams, tiek baltarusiams dalyvauti šios organizacijos tarptautinėse varžybose.

Rusai jau garsiai pareiškė, kad teiks ir toliau apeliacijas bei sieks apginti savo šalies sportininkų teises startuoti paralimpiadoje bei dalyvauti atrankoje į ją.

2022 metų lapkričio 16 dieną IPC Generalinė asamblėja sustabdė Rusijos ir Baltarusijos narystę organizacijoje. Už šį pasiūlymą balsavo 64 organizacijos nariai, prieš – 39, susilaikė dar 16 šalių. Rusijoje šis sprendimas buvo vadinamas neteisėtu.

Anksčiau IPC atsisakė leisti Rusijos sportininkams dalyvauti 2022 m. žaidynėse. Iš pradžių rusams buvo leista pasirodyti tik kaip neutraliems atstovams, tačiau vėliau sprendimas buvo pakeistas į visišką draudimą.

Rusijos ir Baltarusijos narystės statusas ir sportininkų likimas bus svarstomas rugsėjo 28–29 dienomis IPC Generalinėje Asamblėjoje Bahreine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.