EUROLYGA 2023

Geriausia šalies ledo ritulininkė K. Miuller pasirašė sutartį su Švedijos komanda

Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinės lyderė Klara Miuller keliasi į stipriausias Europos ledo ritulio pirmenybes – Švedijos aukščiausiąją lygą.

 Klara Miuller.<br> hockey.lt nuotr.
 Klara Miuller.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

hockey.lt

May 29, 2023, 9:23 AM

19-metė klaipėdietė oficialiai prisijungė prie AIK komandos, rungtyniaujančios Švedijos čempionate. Gilią istoriją turinti komanda per savo gyvavimą dukart yra tapusi šalies čempionate, bet paskutinis sezonas joms nebuvo sėkmingos – komanda liko devinta tarp dešimties jo dalyvių.

Švedijos čempionatas yra laikomas stipriausiu pasaulio moterų ledo ritulio čempionatu.

Tai byloja ir faktas, kad praėjusiame pasaulio elitiniame moterų ledo ritulio čempionate žaidė net 36 šioje lygoje rungtyniavusios žaidėjos – daugiausiai iš visų pasaulio pirmenybių.

K. Miuller tai bus pirmoji patirtis užsienyje. Iki tol ji rungtyniavo Lietuvoje, o praėjusį sezoną ji neturėjo lygių Baltijos moterų ledo ritulio lygoje.

Per 18 reguliaraus sezono ir atkrintamųjų varžybų rungtynių ji pelnė net 47 įvarčius ir pridėjo 13 rezultatyvių perdavimų, artimiausią varžovę rezultatyviausių žaidėjų sąraše lenkdama kone dvigubai. Kartu su rinktinės pagrindu sudaryta komanda puolėja tapo ir Baltijos moterų ledo ritulio lygos nugalėtojomis.

„Džiaugiuosi pradėdama naują karjeros etapą, nes man tai bus pirma patirtis žaidžiant užsienyje. Manau, kad tai bus puiki gyvenimiška patirtis ir ji man padės tobulėti kaip žaidėjai. Pirmą kartą nuolatos treniruosiuosi tik su moterų komanda, o tai taip pat labai smagi patirtis: iki tol Klaipėdoje žaidžiau su berniukais, o vien su moterimis treniruodavausi tik rinktinėje.

Manęs laukia daug pokyčių ir aš labai jų laukiu, kaip ir galimybės vilkėti juodai geltoną aprangą bei ginti AIK garbę“, – pasirašiusi kontraktą kalbėjo puolėja.

Lietuvos rinktinėje K. Miuller yra rezultatyviausia visų laikų jos žaidėja. Trijų čempionatų metu ji pelnė 31 įvartį ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Visus tris kartus ji buvo daugiausiai įvarčių čempionate pelniusi žaidėja, o praėjusiame pasaulio čempionate ji su rinktine iškovojo bronzos medalius.

Švedijoje praėjusį sezoną rungtyniavo ir dar viena Lietuvos rinktinės narė Emilija Tučiūtė, kuri rungtyniavo antrajame pagal pajėgumą šalies divizione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.