EUROLYGA 2023

Lietuvos jaunimo regbio-7 rinktinė – vėl tarp aštuonių stipriausių Europoje

Sekmadienį Šveicarijoje pasibaigusiame Europos jaunimo (iki 18 metų) regbio-7 čempionate Lietuvos rinktinė užėmė aštuntąją vietą.

 Regbis.<br> Rugby Europe nuotr.
 Regbis.<br> Rugby Europe nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2023, 12:40 PM

Elitiniame „Championship“ divizione Edmundo Ščavinsko ir Audriaus Stonio treniruojami lietuviai startavo A grupėje. Pirmasis blynas kiek prisvilo – 0:22 nusileista Belgijos regbininkams.

Antrosiose rungtynėse lietuvių laukė įveikiama varžovė – Turkija. Nors rungtynes lietuviai pradėjo sunkiai, vėliau mūsiškiai įsibėgėjo, o antrajame kėlinyje tiesiog dominavo aikštėje ir šventė rezultatyvią pergalę 38:21.

Paskutinėse grupės rungtynėse Lietuvos rinktinė susitiko su čempionės titulą ginančia Prancūzija. Nors puikiai standartinėse situacijoje kovoję lietuviai pirmąjį kėlinį pralaimėjo tik 0:7, antrose susitikimo pusėje atsilaikyti prieš galingus varžovus nepavyko. Prancūzija pasiekė pergalę 38:0.

Nepaisant to, Lietuvos rinktinė grupėje užėmė trečiąją vietą. Tarp visų trijų trečiąsias vietas užėmusių komandų lietuvių taškų santykis buvo antras ir tai užtikrino Lietuvai paskutinį kelialapį į ketvirtfinalį.

„Esame labai patenkinti, nes pavyko patekti į aštuntuką, o tai suteikė mums progą žaisti finalus antrąją dieną. Apskritai diena buvo permaininga. Pirmosiose rungtynėse buvome šiek tiek pasimetę ir belgai įrodė savo pranašumą. Žinojome, kad svarbiausia bus nugalėti turkus ir tą padarėme gana lengvai. Su prancūzais svarbiausias dėmesys buvo skiriamas gynybai ir kamuolio kontrolei. Iš dalies tą uždavinį pavyko įgyvendinti, nes pralaimėjome jiems mažiau nei kitos komandos. Šiuo metu daugkartiniams Europos čempionams pasipriešinti mums sudėtinga“, – mintimis dalinosi E. Ščavinskas.

Ketvirtfinalyje lietuviams vėl teko žaisti prieš lygių sau šiose pirmenybėse neturėjusia Prancūzijos komanda. Šįkart Lietuvos regbininkams pavyko atlikti vieną žeminimą, bet tai mažai paguodė, prancūzams pralaimėta 7:45.

Vėliau mūsiškiai tęsė kovą dėl 5–8 vietų. Būtent čia patirtas bene apmaudžiausias pralaimėjimas.

Pergalė prieš čekus būtų leidę mūsiškiams pakartoti praėjusių metų sėkmę ir mūsų šalies regbininkai sėkmingai pradėjo rungtynes. Kontroliavę kamuolį didžiąją pirmojo kėlinio laiko dalį, mūsiškiai pelnė tris žeminimus ir pirmavo 17:0.

Deja, antrajame kėlinyje čekai perėmė iniciatyvą ir ėmė mažinti atsilikimą. Viską galėjo pakeisti viena rezultatyvi lietuvių ataka, bet likus keliems metrams iki įskaitinio ploto ir lietuviams atakos metu aikštės krašte turint kiekybinę persvarą, buvo padaryta apmaudi klaida, už kurią čekai skaudžiai nubaudė. Po dar vienos sėkmingos atakos Čekijos regbininkai išsiveržė į priekį 21:17, o paskutinė lietuvių ataka baigėsi klaida.

Paskutinėse rungtynėse dėl 7–8 vietų Lietuvos rinktinė jau pristigo energijos ir 0:24 pralaimėjo Belgijos ekipai.

Lietuvos rinktinei atstovavo Mindaugas Alekna, Ernestas Vaičiūnas, Jonas Veikutis, Nerijus Banys, Titas Česonis, Ignas Keraminas, Arminas Blanka, Žilvinas Muliuolis, Nedas Latanauskas, Edvinas Petrauskas, Orlandas Vaivada ir Laurynas Jarašius.

Praėjusiais metais Lietuvos jaunimo rinktinė Europos čempionate buvo užėmusi rekordinę šeštąją poziciją.

Europos jaunimo čempionato finale Prancūzija 26:12 nugalėjo Airiją ir apgynė čempionės titulą. Akistatoje dėl bronzos Portugalijos regbininkai 26:10 pranoko ispanus. Su elitiniu divizionu turės atsisveikinti Turkijos ir Izraelio komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.