EUROLYGA 2023

Kaune startavo Indrės Sorokaitės inicijuotas Lietuvos rinktinių rengimo projektas

Kauno „RIO sporto arenoje“ buvo duotas startas naujam Lietuvos tinklinio projektui – čia startavo tituluotos tinklininkės Indrės Sorokaitės inicijuotas projektas „Mes – Lietuva!“, skirtas trenerių kompetencijų didinimui rengiant Lietuvos U-14, U-16 ir U-18 rinktines bei vykdant žaidėjų atrankas.

 Kaune startavo Indrės Sorokaitės inicijuotas Lietuvos rinktinių rengimo projektas<br> LTF nuotr.
 Kaune startavo Indrės Sorokaitės inicijuotas Lietuvos rinktinių rengimo projektas<br> LTF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2023, 1:06 PM

Šį projektą Tarptautinės tinklinio federacijos (FIVB) programai „Tinklinio sporto šakos vystymas“ pateikė I. Sorokaitė kartu su Lietuvos tinklinio federacija. FIVB skyrė finansavimą pirmam projekto etapui.

Į pirmąsias stovyklas Kaune susirinko daugiau nei 80 tinklininkių. Pirmąją dieną kartu su specialistais iš Italijos ir Lietuvos dirbo U-14 amžiaus grupės sportininkės, antrąją – U-16, trečiąją – U-18. Dėl didelio U-16 grupės tinklininkių skaičiaus dalyves net teko suskirstyti į dvi grupes.

Šiam projektui paskirtas vyr. treneris iš Italijos Valerio Lionetti. Jam talkino dar vienas italas Luca Martinelli. Atitinkamai jie kartu su I. Sorokaite konsultuoja ir Lietuvos rinktinių trenerius.

„Esu labai patenkinta tiek dalyvių skaičiumi, tiek atliktu darbu, tiek specialistų iš Italijos pakvietimu, tiek bendradarbiavimu su Lietuvos treneriais, – sakė I. Sorokaitė. – Turėjome virš 80 mergaičių, todėl pasirinkti buvo iš ko. Džiugu, kad „RIO sporto arena“ suteikė puikias sąlygas, nes mums reikėjo trijų aikštelių. Tarp treniruočių merginos galėjo pasimėgauti skaniais pietumis. Merginos ir jų tėveliai liko labai patenkinti įgauta patirtimi.“

I. Sorokaitė neslepia, kad krūvis jai ir treneriams buvo tikrai nemažas, nes reikėjo išanalizuoti kiekvieną žaidėją bei atsirinkti tas, kurios gali būti įtrauktos į Lietuvos rinktinių kandidačių sąrašus. Jos liepos 27– rugpjūčio 1 dienomis stovyklaus „Valdo Adamkaus sporto centre“.

„Esame maloniai pavargę ir džiugu, kad šis projektas sudomino tiek daug jaunimo. Malonu buvo matyti merginų nusiteikimą, gerą nuotaiką. Žinoma, jos nemažai ir jaudinosi, bet tai normalu, nes šis projektas Lietuvoje vyksta pirmą kartą. Labai svarbu, kad mergaitės pačios suprastų atstovavimo Lietuvai svarbą ir svorį. Džiugu, kad stovykla buvo kupina entuziazmo, tiek iš žaidėjų, tiek iš jas stebėjusių Lietuvos trenerių pusių“, – pabrėžė I. Sorokaitė.

Ji neslepia, kad sėkmingas startas suteikė dar daugiau pozityvumo tęsti šį projektą. Kaune taip pat apsilankė Lietuvos tinklinio federacijos atstovas Andrius Gaidys.

„Norisi, kad šis projektas nesustotų ir jį būtų galima toliau gvildenti bei padėti atsiskleisti Lietuvos talentams. Norime tuo pačiu padaryti įdarbį ateities kartoms, kad jauni žaidėjai turėtų kuo tikėti. Džiugu, kad susilaukėme dėmesio iš LTF ir tikiuosi, kad tai bus geras pavyzdys einant link rinktinių formavimo“, – kalbėjo olimpinės patirties turinti I. Sorokaitė.

Nuo penktadienio iki sekmadienio projektas keliasi į Kelmę. Kelmės sporto centre toliau vyks U-14, U-16 ir U-18 merginų atrankos. Liepos 24–27 dienomis atrankos vyks Alytuje.

„Kelmėje vėl laukia daug jaunimo ir talento. Neabejoju, kad tiek Kelmėje, tiek trečioje stovykloje Alytuje bus tokia pat didelė konkurencija bei pasirinkimas“, – teigė I. Sorokaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.