EUROLYGA 2023

Lrytas.lt žurnalistės Nidoje gina Žurnalistų regatos čempionių titulą

Naujienų portalui lrytas.lt atstovaujanti moterų komanda – vėl prie Nidoje vykstančios Žurnalistų regatos starto linijos. Daugkartinė šios regatos nugalėtoja šiemet irgi gins čempionės titulą, kurį lrytas.lt žurnalistės pernai iškovojo su kapitono Adomo Janulionio vadovaujama jachta „Keturi vėjai“.

Lrytas.lt atstovauja trys žurnalistės: Eglė Šilinskaitė-Puškorė, Milda Kuizinaitė, Inga Junčienė.
Lrytas.lt atstovauja trys žurnalistės: Eglė Šilinskaitė-Puškorė, Milda Kuizinaitė, Inga Junčienė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2023, 4:10 PM, atnaujinta Aug 1, 2023, 4:22 PM

Lrytas.lt atstovauja trys žurnalistės: dienraščio „Lietuvos rytas“ Žurnalistinių tyrimų skyriaus korespondentė Eglė Šilinskaitė-Puškorė ir Teisėsaugos skyriaus korespondentė Milda Kuizinaitė, bei portalo Būsto rubrikos redaktorė Inga Junčienė.

Burtai lėmė, kad šiais metais lrytas.lt komanda plauks kapitono Tomo Barakausko vadovaujama jachta „Idefix“.

Lrytas.lt ekipa Žurnalistų regatoje daugybę metų yra vienintelė, kurią sudaro vien moterys.

„Keliolika metų nuolat pasakoju apie buriavimo grožį – šia olimpine šaka susižavėjau, kai 2008–2009 m. stebėjau ir aprašiau „Tūkstantmečio odisėja“ pavadintą jachtos „Ambersail“ žygį aplink Žemę, kuomet mūsų šalies buriuotojai po pasaulį išsibarsčiusius lietuvius kvietė vienu metu giedant „Tautišką giesmę“ drauge atšvęsti Lietuvos vardo tūkstantmetį.

Nors iki šiol įsišaknijęs stereotipas, kad buriavimas – labiau vyriška sporto šaka, kasmet tyčia sukviečiu tik moteris žurnalistes ir, kaip rodo mūsų patirtis Žurnalistų regatoje, tai pasiteisina. Kaip kažkuriais metais sakė vienas mums pergalę pasiekti padėjęs kapitonas: „Tokios drausmingos komandos net pats sau pavydžiu. Duodi nurodymą ir šios moterys iškart jį vykdo, neužduodamos nereikalingų klausimų.“

Patyrę buriavimo vilkai iš pradžių į mus žiūrėjo skeptiškai, bet sugebėjome įrodyti, kad mokame ir paklusti, ir susidoroti su rankas kartais pjaunančiomis burių virvėmis“, – sakė E.Šilinskaitė-Puškorė.

M.Kuizinaitė – taip pat nuolatinė Žurnalistų regatos dalyvė. „Šioje regatoje dalyvauju jau daug metų ir kaskart galiu pasakyti tą patį. Kokia gaiva Nidoje pasitinka tą puikų rytą, kai visos buriuotojų komandos susirenka klausytis instrukcijų, o netrukus pasigirsta: „Vėjo, vėjo, vėjo!“. O išplaukus – vaizdai, kuriais norisi gėrėtis ir, emocijos, kurias patirti norisi vėl ir vėl“, – teigė ji.

Vienintelė I.Junčienė šiais metais Žurnalistų regatoje plauks pirmą kartą, nors buriavimą anksčiau jau yra išbandžiusi. „Jaučiu sportinį azartą, nes tokia ir yra varžybų esmė – įveikti kitus. O buriuoti Nidoje – apskritai svajonė, nes ten niekada nebūna blogai“, – šypsojosi Būsto rubrikos redaktorė.

Šiemet žurnalistai plaukia ORC 1 klasės jachtomis.

Žurnalistų regata yra seniausios ir didžiausios Lietuvoje Kuršių marių regatos vienas renginių. Nuo 1954 m. rengiama ši regata šiemet Baltijos jūroje bei Kuršių mariose – Smiltynėje ir Nidoje – surengta 56 kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.