EUROLYGA 2023

Prasidėjo LTOK sporto vadybos mokymai pažengusiems specialistams

Šią savaitę Vilniuje prasidėjo kasmetiniai Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) rengiami sporto vadybos mokymai pažengusiems. Dvi dešimtys patyrusių sporto administratorių šešių sesijų metu gilinsis į strateginį planavimą ir komandos dinamiką.

 Agnė Vanagienė<br> LTOK nuotr.
 Agnė Vanagienė<br> LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 12:45 PM

Pirmoji mokymų dalis buvo skirta susipažinti su kursų struktūra, grupės nariais, lektoriais ir taisyklėmis, bei olimpiniu judėjimu.

„Edukuodami sporto administratorius siekiame prisidėti prie Lietuvos sporto plėtros. Juk didele dalimi nuo jų priklauso sporto federacijos, klubo ar kitos organizacijos augimas, populiarumas, rėmėjų skaičius.

Didžioji dalis mokymuose dalyvaujančių vadybininkų ateina iš olimpinių sporto šakų, todėl stengiamės juos supažindinti arba priminti, kas yra olimpizmas, kokios yra olimpinės vertybės, ką reiškia dalyvauti olimpinėse žaidynėse, kad tai būtų siekiamybė“, – sakė viena mokymų organizatorių LTOK olimpinio sporto direktoriaus pavaduotoja Agnė Vanagienė.

Ketvirtadienį vykusioje pirmojoje mokymų sesijoje dalyviai taip pat ėmėsi ir pirmosios temos – strateginio planavimo ir veiksmų plano sudarymo. Iš viso šiuos mokymus sudarys 6 sesijos po 1–2 dienas. Patyrę sporto administratoriais gilins savo žinias rinkodaros, lyderystės ir vadovavimo, projektų valdymo, darbo komandoje, susirinkimų valdymo, darbo su partneriais, ryšių kūrimo, sporto renginių organizavimo srityse. Kiekvieną temą lydės ir praktinės užduotys.

„Šį kartą didelį dėmesį skirsime komandos dinamikai, naudingų ryšių kūrimui, darbui su žmonėmis. Šie įgūdžiai vadovui, lyderiui ypatingai svarbūs“, – sakė A. Vanagienė.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Olimpinis solidarumas per metus finansuoja trejus LTOK organizuojamus sporto administravimo mokymus: vadybininkams, treneriams ir pažengusiems. Pastarieji skirti patyrusiems, aukštesnes pareigas užimantiems sporto vadybininkams.

LTOK sporto vadybos mokymus pažengusiems organizuoja nuo 2018 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.