EUROLYGA 2023

M. Karaliūtė su Madrido komanda pirmajame Europos paplūdimio tinklinio klubų taurės turnyre iškovojo sidabrą

Sekmadienį Turkijoje finišavo pirmasis CEV Europos paplūdimio tinklinio klubų taurės turnyras. Nors jame Lietuvos komandos nedalyvavo, lietuvišką pavardę tarp prizininkių galima išvysti.

M. Karaliūtė su Madrido komanda pirmajame Europos paplūdimio tinklinio klubų taurės turnyre iškovojo sidabrą.<br>CEV nuotr.
M. Karaliūtė su Madrido komanda pirmajame Europos paplūdimio tinklinio klubų taurės turnyre iškovojo sidabrą.<br>CEV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-09 14:51

Marija Karaliūtė su Madrido „CV Majadahonda“ (Ispanija) komanda šiame inauguraciniame turnyre užėmė antrąją vietą. Šiai komandai taip pat atstovavo olandė Danieke Prins bei ispanės Florian Nazaret ir Aina Munar Galmes.

B grupėje užėmusi antrąją vietą, Ispanijos ekipa ketvirtfinalyje eliminavo Stambulo „Altinyurt Spor“ (Turkija) komandą. Poroms apsikeitus po pergalę, viskas sprendėsi auksiniame sete, kurį ispanės laimėjo 15:9.

Pusfinalyje Madrido komandai vėl prireikė auksinio seto, kuriame ji išplėšė dramatišką pergalę 16:14 prieš „RE Beach Club“ (Prancūzija) tinklininkes.

Finale Madrido klubas nusileido Liublianos „Ludus“ (Slovėnija) komandai, kuriai buvo pralaimėjusi ir grupės etape. Slovėnijos paplūdimio tinklininkės finale laimėjo abu susitikimus.

Ispanijoje gyvenančios M. Karaliūtė su D. Prins kvietimą prisijungti prie Madrido komandos gavo dar vasario mėnesį. Ši ekipa kovojo Ispanijos klubų lygoje ir ieškojo pastiprinimo. Lietuvė su olandė žaidė turnyruose Ispanijoje ir taip buvo pastebėtos Madrido komandos atstovų. Tuomet Madrido komanda laimėjo Ispanijos klubų čempionatą ir pelnė vietą pirmajame CEV Europos taurės turnyre.

„Tuo metu komandoje buvo aštuonios žaidėjos, todėl netrūko konkurencijos komandos viduje. Ispanijos finalus sužaidėme balandį, o Europos taurės data ir vieta paaiškėjo tik rugpjūčio pabaigoje. Iki to nieko nežinojome. Kaip tik po Lietuvos čempionato gavau žinutę iš klubo prezidento bei bilietus į Turkiją, kas labai nudžiugino“, – prisiminė M. Karaliūtė, kuri su Urte Andriukaityte tapo Lietuvos vicečempione.

Šis turnyras surengtas Balikesiro regione. Jį pasiekti dalyviams nebuvo lengva, bet organizatoriai pasirūpino, kad atvykimas būtų sklandus. M. Karaliūtė prisipažįsta, kad toks naujas varžybų formatas yra įdomus ir atveria naujų galimybių.

„Kiekvienas klubas žaidė po dvejas rungtynes prieš kitos komandos poras. Įdomu tai, kad čia treneriai gali būti šalia komandos, o taip pat leidžiamas ir keitimas rungtynių metu. Gera strategija ir trenerio pastebėjimai tikrai turėjo įtakos varžybų eigai. Atkrintamosiose varžybose, esant lygiam rezultatui, yra žaidžiamas auksinis setas, kuris buvo tarsi papildoma galimybė pasirinkti kitą taktiką.

Man šis formatas labai patiko. Žinoma, buvo jaučiama daugiau komandinės atsakomybės kiekvienoms rungtynėms, tačiau tai buvo labai gera patirtis. Be to, atstovaujant klubams, nėra būtina žaisti tos pačios šalies tinklininkėms, o tai atveria daugiau galimybių tiems, kas gyvena užsienyje. Manau, kad šis formatas gal prisidėti prie didesnio susidomėjimo tinkliniu“, – mintimis dalinosi M. Karaliūtė.

Lietuvos tinklininkei tai yra pirmasis sezonas po kelio raiščių operacijos.

„Dėl to man visi šio sezono pasiekimai prideda motyvacijos judėti į priekį ir toliau tobulėti paplūdimio tinklinyje“, – pabrėžė M. Karaliūtė.

Pirmajame Europos paplūdimio tinklinio taurės turnyre dalyvavo po dešimt vyrų ir moterų komandų iš devynių valstybių – Austrijos, Azerbaidžano, Čekijos, Prancūzijos, Vengrijos, Italijos, Slovėnijos, Ispanijos ir Turkijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.