EUROLYGA 2023

LTOK sveikina IOC sprendimą suspenduoti Rusijos olimpinį komitetą

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) Vykdomasis komitetas ketvirtadienį Mumbajuje (Indija) vykusiame posėdyje suspendavo Rusijos olimpinį komitetą (ROK).

D. Gudzinevičiūtė.<br>T. Bauro nuotr.
D. Gudzinevičiūtė.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LTOK

Oct 12, 2023, 6:03 PM

Toks sprendimas priimtas po to, kai ROK paskelbė į savo narius įtraukęs Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto Donecko, Chersono, Luhansko ir Zaporožės regionų teritorinius padalinius. Taip ROK, pažeidęs Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto vientisumą, pažeidė ir Olimpinę chartiją.

Suspendavimas reiškia, kad ROK nebeturi teisės veikti kaip nacionalinis olimpinis komitetas, vykdyti Olimpinėje chartijoje nurodytų pareigų, funkcijų, gauti finansavimo šalies olimpiniam judėjimui.

Sprendimas dėl Rusijos pilietybę turinčių neutralių sportininkų dalyvavimo olimpinėse žaidynėse dar nepriimtas.

LTOK pozicija dėl IOC sprendimo:

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas sveikina Tarptautinį olimpinį komitetą, priėmus principinę poziciją suspenduoti Rusijos nacionalinį olimpinį komitetą, neteisėtai prisijungusį Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto teritorinius padalinius ir pažeidusį Olimpinę chartiją.

LTOK kartu su Baltijos šalių nacionaliniais olimpiniais komitetais ne kartą išsakė tvirtą poziciją: kol tęsiasi žiaurus Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos karas prieš nepriklausomą Ukrainos valstybę ir jos žmones, Rusijos ir Baltarusijos sportininkams, oficialiems asmenims ir organizacijoms tarptautinėje sporto arenoje ne vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.