EUROLYGA 2023

Karjerą baigė olimpietė biatlonininkė Gabrielė Leščinskaitė

„Tai buvo gyvenimo kelionė. Sportas man suteikė daug nuostabių dalykų, patirčių, aplankiau gražiausias vietas, suartėjau su gamta. Sugebėjau save realizuoti aukščiausio lygio varžybose, sporto dėka išsiugdžiau savybes, kurios visada liks mano asmenybės dalimi ir pasitarnaus tolimesnėse veiklose“, – ištarė Pekino olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovavusi biatlonininkė Gabrielė Leščinskaitė.

 Gabrielė Leščinskaitė<br> Vytauto Drangilio/LTOK nuotr.
 Gabrielė Leščinskaitė<br> Vytauto Drangilio/LTOK nuotr.
 Gabrielė Leščinskaitė<br> Ilmio Čerkašeninovo nuotr.
 Gabrielė Leščinskaitė<br> Ilmio Čerkašeninovo nuotr.
 Gabrielė Leščinskaitė<br> Vytauto Drangilio/LTOK nuotr.
 Gabrielė Leščinskaitė<br> Vytauto Drangilio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 11:24 AM

Nors pajėgiausi šalies biatlonininkai jau pradėjo pirmąją treniruočių stovyklą ant sniego, 27-erių vilnietė šioje stovykloje nepasirodė – sportininkė baigė karjerą.

„Šis sprendimas jokiu būdu nėra impulsyvus ar neapgalvotas – karjeros pabaigai save ruošiau ilgą laiką. Baigti karjerą paskatino natūraliai susiklosčiusi situacija, kada vis dažniau pradėjau jausti, jog esu ne savo vietoje, prarandu džiaugsmą ir pasitenkinimą veikla. Jausmas buvo toks, kad vos prasidėjus treniruotei laukdavau kada ji pasibaigs. Suvokiau, kad kažką darau ne taip, kažkur save pamečiau ir praradau vidinį užsidegimą“, – sprendimo priežastį įvardijo G.Leščinskaitė.

Biatlonininkė sužibėjo dar pirmuosiuose oficialiuose startuose: 2013 metų Europos jaunimo olimpiniame festivalyje iškovojo sidabro medalį. Būdama vos 18-os G.Leščinskaitė debiutavo pasaulio taurės varžybose ir iš viso jose startavo 103 kartus. Sėkmingiausiomis varžybomis tapo 2022-ųjų planetos taurės etapas Anholce, kur 15 km asmeninėse lenktynėse lietuvė užėmė 19 vietą.

G.Leščinskaitė atstovavo Lietuvai septyniuose pasaulio biatlono čempionatuose (aukščiausia vieta 2015-iaisiais – 39-oji) bei Pekino olimpinėse žaidynėse (61 vieta asmeninėje rungtyje bei 63-ia – sprinte). Pagal statistiką lietuvė buvo viena taikliausių biatlonininkių visame pasaulyje.

„Stipriausią pėdsaką širdyje paliko keli ypatingi karjeros momentai, vienas jų – Europos čempionatas Lenkijoje, kada su estafetės komanda iškovojome ketvirtą vietą. Tai buvo ta akimirka, kada pajutau, jog ne tik kiekvienas atskirai esame stiprus, bet ir kaip komanda tarsi kumštis. Ir pats olimpinis sezonas buvo labai įdomus, jaudinantis ir praktiškai kiekvienas startas leido vis daugiau suprasti viso atlikto darbo prasmę. Vyšnia ant torto buvo Antholco individuali rungtis, kažkas neapsakomo. Negalėjau suvokti, kad man gali šitaip pasisekti ir galėsiu tokiomis nuotaikomis išvykti į olimpines žaidynes“, – prisiminė G.Leščinskaitė.

Biatlonininkės karjerą vilnietė pradėjo 2007-aisias, o pirmuoju jos treneriu buvo Aleksandras Semenenkovas. Lietuvos rinktinėje ją treniravo Sergejus Sakalouskis, Ruslanas Nikitinas bei Aurimas Bučelis.

„Esu nuoširdžiai dėkinga biatlono federacijai, treneriams ir visam aptarnaujančiam personalui, kurie veikė kaip vienas organizmas, siekdami užtikrinti aukščiausią treniravimosi kokybę ir sudaryti geriausias sąlygas siekiant aukštumų. Man buvo didelė garbė garsinti Lietuvos vardą Pekino olimpinėse žaidynėse bei kitose aukščiausio lygio biatlono varžybose“, – dėkojo G.Leščinskaitė.

Atsistoti ant slidžių šią žiemą buvusi biatlonininkė progos neturės: olimpietė naują gyvenimo etapą pasitiks Australijoje.

„Kitą savaitę išvykstu į Sidnėjų, ten studijuosiu, dirbsiu, pradėsiu naują gyvenimo etapą bei toliau eisiu pasaulio ir savęs pažinimo keliu“, – šyptelėjo G.Leščinskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.