EUROLYGA 2023

P. Stankevičiaus ir A. Knašo duetas turnyrą Indijoje pradėjo pergale prieš prancūzų porą

Lietuvos paplūdimio tinklinio žvaigždės Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas startavo „Pro Challenge Tour“ turnyre Indijoje susitikdami su 79-ąją pasaulio pora Julienu Lyneelu bei Remi Bassereau, kuriuos po atkaklios kovos palaužė 2–1 (21–16, 17–21, 15–11)

 Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas<br> Organizatorių nuotr.
 Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 1:43 PM

Lietuviai prieš mačą turėjo kur kas geresnį reitingą negu jų varžovai (45). Tiesa, kalbama, jog yra didelė tikimybė, kad J.Lyneelas ir R.Bassereau jau turi vietą Olimpinėse žaidynėse, kuriose dalyvaus, kaip šeimininkų komanda.

Lietuviai pirmajame sete iniciatyvą perėmė po įspūdingo spurto, kai iškovojo šešis taškus iš eilės ir iš viso laimėję 8 iš 9 taškų pabėgo į priekį 15–7. Nors prancūzai ginklų nesudėjo bei mėgino sugrįžti į kovą, užtikrintai žaidę P.Stankevičius ir A.Knašas uždarė pirmąjį setą 21–16, kuris truko 20 minučių.

Antrasis setas prasidėjo itin atkakliai, tačiau lietuviai didžiąją seto dalį buvo besivejančiųjų vaidmenyje. P.Stankevičius ir A.Knašas iškovojo pirmąjį seto tašką, tačiau išsiveržti į priekį dar kartą prireikė daugiau negu pusės seto (13–12). Viso seto metu R.Bassereau bei J.Lyneelas kontroliavo situaciją, o keturi iš eilės taškai priartino juos prie seto uždarymo (16–13). Lietuviai dar mėgino sugrąžinti intrigą, tačiau galiausiai krito antrajame sete 17–21.

Trečiajame sete komandos keitėsi taškais, o lietuviai pirmą kartą išsiveržė į priekį sužaidus 9 minutes, kai laimėję du taškus iš eilės perėmė mačo kontrolę – 8–7. Dar tvirčiau trečiojo seto vadžias P.Stankevičius ir A.Knašas sugriebė, kai iškovoję keturis taškus paeiliui pabėgo nuo prancūzų poros 14–10. Pirmojo mačo taško neišnaudoję lietuviai ilgai neužtruko, trečiąjį setą uždarė 15–11 ir „Pro Challenge Tour“ turnyrą pradėjo pergale.

E grupėje atsidūrę lietuviai kovos dar su viena prancūzų pora Youssefu Krou bei Arnaudu Gauthieru-Ratu. Jų duetas yra penktas stipriausias Goa vykstančiame turnyre.

P.Stankevičiaus ir A.Knašo poros lauks ir austrų Mathiaso Seiserio bei Laurenco Grossigo išbandymas, kurie į turnyro pagrindą pateko tik po kvalifikacijos etapo.

Indijoje vykstančio turnyro prizinį fondą sudaro 150 tūkst. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.