EUROLYGA 2023

Prasidėjo pasaulio rankinio čempionato atrankos turnyras

Paaiškėjo keturios rinktinės, įveikusios 2025 m. pasaulio vyrų rankinio čempionato atrankos turnyro pirmąjį etapą. Pirmąjį barjerą įveikusios komandos yra potencialios Lietuvos rinktinės varžovės pasaulio čempionato atrankos turnyro antrajame etape. Antrojo atrankos turnyro etapo poros paaiškės po burtų traukimo.

Estijos ir Latvijos rungtynių akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Estijos ir Latvijos rungtynių akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

rankinis.lt

Nov 6, 2023, 1:42 PM

Dar viena, į antrąjį etapą pateksianti rinktinė paaiškės vėliau, nes Izraelio ir Liuksemburgo rankininkų mačas buvo atidėtas dėl karo veiksmų Izraelyje.

Pirmajame etape atkakli dvikova vyko kaimynių Latvijos ir Estijos rinktinių mače. Latvijoje vykusį pirmą susitikimą minimaliu skirtumu 30:29 laimėjo svečiuose žaidę Estijos rankininkai. Atsakomąsias rungtynes Taline geriau pradėjo Latvijos rinktinė, išsiveržusi į priekį 5:2. Tačiau vėliau iniciatyvą perėmė šeimininkai. Estijos rinktinė laimėjo ir atsakomąsias rungtynes 28:22. Laimėję bendru rezultatu 58:51 estai pateko į antrąjį atrankos turnyro etapą.

Vos vienas įvartis lėmė nugalėtoją Italijos ir Turkijos rinktinių mače. Pirmą susitikimą devyniais įvarčiais 37:28 laimėjo namuose žaidę Turkijos rankininkai. Tačiau atsakomosiose rungtynėse Italijos rinktinė sugebėjo pasiekti revanšą didesniu skirtumu 37:27. Laimėję bendru rezultatu 65:64 italai žengė toliau.

Lengviausiai kelialapį į kitą etapą iškovojo Suomijos rankininkai. Suomiai bendru rezultatu 58:28 sutrypė Didžiosios Britanijos rinktinę. Po pergalės svečiuose 25:16, namuose Suomijos rankininkai nepasigailėjo varžovų 33:12.

Į antrąjį etapą pateko ir Slovakijos rankininkai. Slovakai bendru rezultatu 58:51 pranoko Kosovo rinktinę. Pirmas rungtynes slovakai savo aikštelėje laimėjo 33:23. Atsakomosiose rungtynėse pergalę 28:25 šventė namuose žaidusi Kosovo rinktinė, tačiau pergalės trijų įvarčių skirtumu nepakako tęsti atrankos turnyrą.

Estijos, Italijos, Suomijos ir Slovakijos rinktinės bei Izraelio ir Liuksemburgo poros nugalėtojai antrajame pasaulio čempionato atrankos turnyro etape prisidės prie pagal reitingą į antrąjį etapą patekusių Lietuvos, Ukrainos ir Belgijos rinktinių. Burtai šias komandos suskirstys į poras. Antrasis etapas vyks kitų metų kovo 13–17 dienomis.

Antrąjį etapą įveikusių rinktinių dar lauks lemiamas atrankos turnyro etapas kovoje dėl kelialapio į pasaulio čempionatą. Jame jau yra pagal reitingą patekusios Švedijos, Ispanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Vengrijos, Islandijos, Slovėnijos, Portugalijos, Lenkijos, Nyderlandų, Serbijos, Juodkalnijos, Čekijos, Šiaurės Makedonijos, Austrijos, Šveicarijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Rumunijos, Graikijos, Farerų salų ar Sakartvelo rinktinės. Trys iš šių komandų kelialapius į pasaulio čempionatą užsitikrins anksčiau – 2024 m. sausį vyksiančiame Europos čempionate.

Vietas 2025 m. pasaulio čempionate, kuriame žais 32 komandos, jau užsitikrino turnyrą organizuojančios Kroatijos, Danijos ir Norvegijos rinktinės.

Lietuvos rankininkai pasaulio čempionate yra dalyvavę vienintelį kartą 1997 m. Japonijoje, kur užėmė 10 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.