EUROLYGA 2023

Kovoje dėl stipriausios buriavimo valstybės titulo – trys pirmos vietos Lietuvos buriavimo rinktinė triumfuodama žengė į šešioliktfinalį

Pirmadienį, lapkričio 13 d., Lietuvos buriavimo rinktinė iškovojo dar vieną pirmąją vietą lenktynėse ir triumfuodama įveikė „SSL Gold Cup“ finalinio etapo pirmąją eliminaciją. Užimdama pirmąją vietą grupėje mūsų komanda užtikrintai žengė į šešioliktfinalį, kur jau nuo lapkričio 16 d. su Slovėnijos, Kanados ir Japonijos rinktinėmis susirungs dėl teisės patekti į aštuntfinalį.

 Lietuvos buriavimo rinktinė triumfuodama žengė į šešioliktfinalį<br> A. Noreikaitės nuotr.
 Lietuvos buriavimo rinktinė triumfuodama žengė į šešioliktfinalį<br> A. Noreikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2023, 10:50 AM

Planas įvykdytas maksimaliai

„Jausmas toks, kad planas įvykdytas maksimaliai. Smagu, kad viskas taip sukrito – planą ne tik įgyvendinom, bet ir viršijom savo minimalius lūkesčius. Paskutinės lenktynės buvo ganėtinai sudėtingos, bet jų kontrolė, komandos dinamika, lyginant su pirma diena, klostėsi švelniai, aiškiai, koordinuotai. Tikimės, kad iš toliau išlaikysime tokį susikaupimo lygį“, – po pirmadienio lenktynių finišo teigė komandos vadovas Rokas Milevičius.

Nors į šias lenktynes „SSL Team Lithuania Scandagra“ ėjo dalindamasi pirmą-antrą vietas su Pietų Afrikos Respublikos rinktine, jaustis ramūs mūsiškiai dar negalėjo – tos dienos lenktynių metu gauti taškai dvigubinosi, kas galėjo daryti ženklią įtaką komandų patekimui į šešioliktfinalį.

Bandydami kontroliuoti savo pagrindinį konkurentą, Pietų Afrikos Respublikos rinktinę, Lietuvos komanda šiek tiek pavėlavo į startą, kur puikiai startavo Omano ir Čekijos rinktinės. Nepaisant to, kad vėl teko vytis konkurentus, puiki akvatorijos bei vėjo pasisukimų, ateinančių škvaliukų analizė leido mūsiškiams pasivyti ir aplenkti konkurentus.

Į šešioliktfinalį žengė užtikrintoje pirmoje vietoje

Pasak buriuotojų, jų tikslas paskutiniąją dieną buvo ne tiek pirma vieta, kiek teisė pereiti į šešioliktfinalį, tad toks sėkmingas finišas nudžiugino dvigubai.

„Man atrodė svarbu neatplaukt paskutiniams, nes tada galėjom turėti problemų dėl šešioliktfinalio. Maniau, kad tikrai galim tą padaryti. Tačiau laimėti pirmą vietą lenktynėse ir grupėje – čia nerealu. Tačiau po netobulo starto buvo tikrai labai gerai nuskaityta akvatorijos informacija, puikūs sprendimai, puikūs manevrai, puikus komandinis darbas. Tai tą pergalę laimėti – „kaifas“. O dar smagiau laimėti ne kai kontroliuoji visus ir nieko nepraleidi, bet kai aplenki ir išeini į pirmą vietą“, – po finišo džiaugsmo neslėpė rinktinės narys Emilis Valentinaitis.

Galutinėje grupės įskaitoje Lietuvos rinktinė surinko 18 taškų, Pietų Afrikos Respublika – 16 taškų, Čekijos rinktinė – 10 taškų, Omano – 6 taškus. Kiekviename pogrupyje dvi daugiausiai taškų surinkusios komandos užsitikrino vietą šešioliktfinalyje, kur jų jau laukia keliolika naujų rinktinių, turinčių aukštesnį pasaulinį reitingą ir nesivaržiusių nei kvalifikacijoje, nei pirmojoje finalinio etapo eliminacijoje.

„Manau, dabar visi jaučiam pelengvėjimą. Nes įtampa tas kelias dienas tikrai buvo, ypač po pirmos dienos. Bet kai jau turim rezultatą, esam kitam etape, palengvėjo. Bent jau man, šypsena nuo veido nedingsta“, – dalinosi rinktinės narys Martin Volkovicki.

Nuo lapkričio 16 d. susirungs su naujais konkurentais

Šešioliktfinalyje, kuris startuos lapkričio 16 d., Lietuvos rinktinė savo grupėje susitiks su Slovėnijos, Kanados ir Japonijos rinktinėmis. Varžybos vyks tuo pačiu principu kaip ir pirmojoje eliminacijoje – keturias dienas iš eilės visų pogrupių komandos turės po vienerias lenktynes ir dvi daugiausiai taškų per 4 lenktynes surinkusios rinktinės keliaus į aštuntfinalį.

Pasak R. Milevičiaus, dabar komanda turės porą dienų poilsio, kurias, tiesa, teks išnaudoti šešioliktfinalio grupės konkurentų analizei.

„Neslėpsiu – nors čia turėjome vos po vienerias lenktynes į dieną, tačiau tos dienos pakankamai ilgos, gyvename griežtu sportiniu režimu, tad komanda tikrai šiek tiek pavargusi. Dabar tikslas šiek tiek pailsėti, nueiti į sporto salę, pasiruošti 15 dieną vyksiantiems svėrimams ir 16 dienos startams. Reikės susipažinti su naujais konkurentais“, – dalinosi R. Milevičius.

Nacionalinė Lietuvos rinktinė „SSL Gold Cup“ pasaulio taurėje startavo lapkričio 10 dieną. „SSL Gold Cup“ pasaulio taurė yra analogų buriavimo sporte neturinčios varžybos, kuriose net 56 šalys varžosi dėl geriausios buriavimo valstybės titulo. Varžybos vyksta Pasaulio futbolo čempionatui būdingu formatu – valstybių rinktinės, sudarytos iš geriausių kiekvienos valstybės buriuotojų, varžosi grupėse po keturias ir įveikdamos eliminacijas juda link lemiamos kovos, kuri tarp dviejų visas eliminacijas praėjusių rinktinių įvyks gruodžio 3 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.