EUROLYGA 2023

Talentinga žaidėja pasipildžiusi Lietuvos moterų kerlingo rinktinė stoja į kovą Europos čempionate

Šeštadienį Škotijoje startuos Europos moterų kerlingo (akmenslydžio) čempionatas, kuriame savo jėgas išmėgins ir Lietuvos rinktinė. Lietuvės mėgins pasirodyti ne ką prasčiau nei praėjusiais metais, kuomet pirmą sykį istorijoje iškovojo B diviziono bronzos medalius ir liko per žingsnį nuo pakilimo į elitinę grupę.

 WCF nuotr.
 WCF nuotr.
 WCF nuotr.
 WCF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 17, 2023, 11:27 AM, atnaujinta Nov 17, 2023, 11:28 AM

Kapitonės Virginijos Paulauskaitės komandai taip pat atstovaus Olga Dvojeglazova, Rūta Blažienė, Justina Zalieckienė ir Miglė Kiudytė.

Europos čempionato B divizione dalyvaus 10 komandų. Visos jos grupės etape po kartą sužais tarpusavyje. Šeštadienį lietuvės žais su Suomijos ir Anglijos komandomis, o sekmadienį – su Austrijos ekipa. Vėliau lauks akistatos su Slovakijos, Lenkijos, Vengrijos, Belgijos, Slovėnijos ir Latvijos rinktinėmis.

Lyginant su praėjusiais metais, Lietuvos moterų rinktinėje yra vienas pasikeitimas. Dovilę Aukštuolytę pakeitė jaunoji Miglė Kiudytė. Talentinga žaidėja yra pirmoji Kauno kerlingo klubo „Forsarus“ auklėtinė, patekusi į tokio rango varžybas. Tarp rinktinės kandidačių buvo ir kita talentinga Lietuvos kerlingo žaidėja Nika Šilova.

Pati M.Kiudytė atskleidė, kad „šachmatais ant ledo“ vadinamas kerlingas yra itin įtraukiantis sportas, nuolat verčiantis tobulėti.

„Eidama į pačią pirmą kerlingo treniruotę nelabai įsivaizdavau, ką aš ten veiksiu, tačiau kiekvienoje treniruotėje vis daugiau sužinojau apie jį ir vis labiau pamėgau. Man patinka šis sportas, nes jame reikalingi tiek fizinis pajėgumas, tiek taktika ir sprendimai. Įdomiausia yra tai, kad žaisdamas kerlingą, sužinai vis daugiau ir daugiau naujų dalykų, kitokių technikų. Sunkiausia yra išlaikyti susikaupimą ir gerą komandos nuotaiką visų rungtynių metu, neleisti nepasisekusiems metimams sumažinti pasitikėjimą savimi“, – pasakojo M.Kiudytė.

Tarptautinės patirties M.Kiudytė įgavo su Lietuvos mišrių komandų rinktine dalyvaudama pasaulio čempionate Škotijoje, taip pat ji žaidė Pasaulio kerlingo turo (WCT) turnyruose.

„Mišrių komandų pasaulio čempionate buvo įdomu pamatyti ir pažaisti su stipriomis rinktinėmis iš įvairiausių pasaulio šalių. Labai smagu, kad po kiekvienų rungtynių susėsdavome kartu su priešininkais, susipažindavome vieni su kitais. Pirmą kartą buvau tokioje didelėje kerlingo arenoje su šešiais takeliais. Daug jaudulio nebuvo, tiesiog stengiausi žaisti kuo geriau – taip, kaip moku“, – prisiminė M.Kiudytė.

Geriausi Lietuvos akmenslydžio žaidėjai šį sezoną turi galimybę treniruotis Kauno ledo rūmuose įsikūrusiame Kauno kerlingo sporto centre. Dėl to mūsiškiams pagaliau nebereikia važinėti į užsienį.

Nors M. Kiudytė komandoje dar yra naujokė ir pati jauniausia narė, ji džiaugiasi vyraujančia atmosfera bei nuolat semiasi patarimų iš labiau patyrusių žaidėjų.

„Kadangi su moterų komanda treniruotis pradėjome tik prieš porą mėnesių, dar neužteko laiko gerai pažinti vienai kitą, bet atmosfera komandoje yra gera. Stengiamės viena kitai padėti, išsiaiškinti problemas. Jaučiu palaikymą iš komandų draugių, gaunu patarimų. Labai laukiu Europos čempionato. Tai bus mano pirmas kartas, todėl manau, kad gausiu daug geros patirties ir gerai praleisiu laiką“, – pabrėžė M.Kiudytė.

Europos kerlingo čempionato B divizinio turnyras finišuos lapkričio 25 dieną. Po grupės etapo, keturios stipriausios komandos pateks į pusfinalį. Dvi stipriausios turnyro ekipos iškovos kelialapius į elitinį divizioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.