EUROLYGA 2023

Lietuvio komanda neatsilaikė prieš turtingiausią Europos rankinio klubą

Prancūzijos rankinio čempionate „Aix“ komanda su Gerdu Babarsku namuose priėmė jau dešimto šalies čempiono titulo iš eilės siekiantį „Paris Saint-Germain“ klubą. Lietuvio ekipa pirmame kėlinyje atkakliai priešinosi tituluotiems varžovams, tačiau svečiai po pertraukos nutolo ir iškovojo pergalę rezultatu 39:31.

 Lietuvio komanda neatsilaikė prieš turtingiausią Europos rankinio klubą<br> „Aix“ nuotr.
 Lietuvio komanda neatsilaikė prieš turtingiausią Europos rankinio klubą<br> „Aix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2023, 9:56 PM

Daugiausia gynyboje rungtyniaujantis G. Babarskas per 27 min. įvarčių nepelnė.

Per 10 turų 10 taškų surinkęs „Aix“ nukrito į 7 vietą. Visas 10 rungtynių laimėjęs PSG tapo vienvaldžiu čempionato lyderiu. PSG yra laikomas turtingiausiu rankinio klubu Europoje. Paryžiaus klubo metinis biudžetas siekia 16 mln. eurų. „Aix“ klubo biudžetas – 6 mln. eurų.

Prieš rungtynes „Aix“ namų arenoje buvo pagerbta paskutinį karjeros sezoną rungtyniaujanti Prancūzijos rinktinės ir PSG klubo legenda 39-erių metų Nikola Karabatičius. Geriausiu visų laikų pasaulio rankininku tituluojamas N. Karabatičius yra vilkėjęs ir „Aix“ komandos marškinėlius.

Per savo karjerą N. Karabatičius iškovojo net 70 titulų. Skambiausi jų – su Prancūzijos rinktine triskart laimėtas olimpinio čempiono titulas, keturiskart – pasaulio čempionato ir triskart Europos čempionato auksas.

N. Karabatičiui priklauso ir unikalus pasiekimas. Jis nacionalinių čempionatų nugalėtoju yra tapęs net 21 kartą – 15 kartų laimėjo Prancūzijos čempionatą su PSG ir „Montpellier“ klubais, 4 kartus Vokietijos čempionatą su „Kiel“ ir 2 kartus Ispanijos čempionatą su „Barcelona“. Vienintelį kartą karjeroje N. Karabatičius nelaimėjo nacionalinio čempionato atstovaudamas būtent „Aix“ komandai 2013 metais.

Rumunijos rankinio čempionate rezultatyvus Aideno Malašinsko žaidimas padėjo „Buzau“ komandai pratęsti pergalių seriją. „Buzau“ išvykoje 36:34 įveikė „Potaissa Turda“ ekipą. A. Malašinskas prie pergalės pridėjo 7 įvarčius ir 3 rezultatyvius perdavimus. Lukas Juškėnas nerungtyniavo. Tris pergales iš eilės iškovoję „Buzau“ rankininkai pakilo į 5 vietą ir laipteliu žemiau nustūmė nugalėtą „Potaissa Turda“ komandą.

Turnyrinės lentelės kaimynus nugalėjo ir „CSM Bacau“ komanda su Gabrieliumi Virbausku. „CSM Bacau“ svečiuose minimaliu skirtumu 27:26 įveikė „CSM Focsani“ ekipą. G. Virbauskas nugalėtojams pelnė įvartį. „CSM Bacau“ užima 8 vietą.

Lenkijos čempionate įsibėgėja po peties traumos ir priverstinės dviejų mėnesių pertraukos į aikštelę grįžęs Deividas Virbauskas. „Azoty Pulawy“ klube rungtyniaujantis lietuvis pelnė 4 įvarčius ir padėjo savo komandai namuose nugalėti „Kalisz“ septynetą 28:24. „Azoty Pulawy“ rankininkai pakilo į 3 vietą ir turnyrinėje lentelėje į priekį praleidžia tik pergalingai Lenkijos čempionate rungtyniaujančias EHF Čempionų lygos dalyves Kielcų „Vive“ ir Plocko „Wisla“ komandas.

Austrijos čempionate dar vienas rezultatyvias rungtynes sužaidė Karolis Antanavičius. Hardo „Alpla“ klubui atstovaujantis lietuvis pelnė 6 įvarčius ir savo komandoje buvo antras pagal rezultatyvumą. „Alpla“ susitikimą namuose su „Bregenz“ baigė lygiosiomis 29:29. „Alpla“ nukrito į 3 vietą. „Bregenz“ klubas, kuris šį sezoną EHF Europos taurės turnyre eliminavo Lietuvos čempionę Vilniaus „Šviesą“, užima 4 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.