EUROLYGA 2023

Žirginis sportas neatlaikė rusų spaudimo – federacija leis startuoti okupantams varžybose

Tarptautinė žirginio sporto federacija (FEI) leis savo rengiamose tarptautinėse varžybose dalyvauti rusams ir baltarusiams. Tai Rusijos žirginio sporto federacijai (RFE) buvo patvirtinta per FEI Generalinę asamblėją, kuri lapkričio 16–21 dienomis vyksta Meksikoje.

 Rusai ir baltarusiai galės varžytis tarptautinėse žirginio sporto varžybose.<br> AFP/Scanpix. nuotr.
 Rusai ir baltarusiai galės varžytis tarptautinėse žirginio sporto varžybose.<br> AFP/Scanpix. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2023, 12:47 PM, atnaujinta Nov 20, 2023, 12:48 PM

„Po ilgų derybų, rašytinių prašymų ir telefoninių konferencijų tarp FEI biuro, FEI prezidentės ir FEI biuro narės rusės Marinos Sečinos, FEI Vykdomasis komitetas nusprendė peržiūrėti galiojančias apsaugos priemones dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų, žirgų ir komandų atstovų.

FEI Vykdomasis komitetas leido Rusijos ir Baltarusijos sportininkams, atstovams, šalių pareigūnams ir žirgams dalyvauti tarptautinėse varžybose po neutralia vėliava. Šio sprendimo įgyvendinimo sąlygos bus patvirtintos FEI Vykdomojo komiteto telekonferencijoje šių metų gruodžio mėnesį,“, – teigiama FEI pranešime.

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) Vykdomoji valdyba kovo mėnesį rekomendavo leisti individualiems sportininkams iš Rusijos ir Baltarusijos grįžti į tarptautinį sportą, jei jie nepalaiko karo Ukrainoje bei neatstovauja tų šalių karinėms struktūroms.

Nors daugelio valstybių, įskaitant ir Lietuvą, toks IOC sprendimas netenkino, tačiau nemaža dalis sporto federacijų jau pasinaudojo šia rekomendacija ir sugrąžino šalių agresorių atletus – rusai jau matomi stalo tenise, dziudo, sunkiojoje atletikoje, varžosi teniso kovose.

Kovo 28-ąją IOC rekomendavo įvykiams Ukrainoje nepritariantiems baltarusiams ir rusams leisti startuoti atrankose ir olimpiadose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.