EUROLYGA 2023

Neįgalieji sportininkai pasitinka svarbiausią metų startą – Tailande šalies garbę gins gausi delegacija

Tarptautinėse varžybose vis labiau spindintys Lietuvos neįgalieji sportininkai gruodžio mėnesį pasitiks dar vieną iššūkį. Šį kartą veiksmas kelsis į tolimąjį Tailandą, kuriame lietuviai varžysis Pasaulio neįgaliųjų sporto žaidynėse (World Abilitysport Games).

Praėjusiais metais vykusiose IWAS žaidynėse Lietuvos neįgaliųjų sportininkų rinktinė pasirodė itin sėkmingai.<br>Neįgaliųjų sporto federacijos nuotr.
Praėjusiais metais vykusiose IWAS žaidynėse Lietuvos neįgaliųjų sportininkų rinktinė pasirodė itin sėkmingai.<br>Neįgaliųjų sporto federacijos nuotr.
Kęstutis Skučas.<br>D.Gribausko nuotr.
Kęstutis Skučas.<br>D.Gribausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 25, 2023, 12:55 PM

Nakhonratčasimos mieste vyksiančiame čempionate Lietuvos garbę gins net 19 sportininkų (devyni iš jų vežimėliuose), o jiems talkins trys treneriai.

Didžioji dalis Lietuvos sportininkų, net 15, varžysis įvairiose lengvosios atletikos rungtyse (skirtingų distancijų bėgimai triračiu bei lenktynės vežimėliu, rutulio stūmimas, ieties, disko bei kuokelės metimo varžybos).

Dar keturi lietuviai šalies garbę gins įvarčių distancijų plaukimo rungtyse.

Geriausius neįgaliuosius sportininkus iš viso pasaulio į Tailandą sukviesiančiose Pasaulio neįgaliųjų sporto žaidynėse iš viso bus varžomasi net 11 sporto šakų.

Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos suburta rinktinė į Aziją išvyksta su viltimi ne tik pasiekti aukštus asmeninius rezultatus, reikiamus normatyvus (kurie gali svariai prisidėti prie tolimesnių tarptautinių startų kvotų skaičiaus gausos), bet ir papildyti medalių kraitį. Papildomo pozityvo suteikia ir sėkminga praėjusių metų istorija.

Pernai Portugalijoje vykusiose tarptautinėse vežimėliuose judančių žmonių ir neįgaliųjų, patyrusių amputacijas, sporto organizacijos (IWAS) varžybose 23 šalies sportininkų delegacija nuskynė net 33 medalius (14 aukso, 8 sidabro ir 11 bronzos).

Įspūdingus pasirodymus stadione bei baseine vainikavo ne tik iškovoti apdovanojimai, bet ir įvykdyti pasaulio čempionato normatyvai bei pagerinti asmeniniai rekordai.

Bendruomeniškumu spindinti Lietuvos neįgaliųjų sporto rinktinė, kuriai vadovauja organizacijos prezidentas Kęstutis Skučas, visų Portugalijoje vykusių IWAS varžybų metu palaikė vienas kitą ir pasiekė savo didžiausią tikslą – garsino Lietuvos vardą pasaulyje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.