EUROLYGA 2023

Tarptautinėse treko varžybose Panevėžyje – dvi Vasilijaus Lendel pergalės

Lapkričio 25–26 d. Panevėžyje, „Kalnapilio“ arenoje, surengtame Šiaurės šalių dviračių treko čempionate (UCI II kategorija) Lietuvos dviratininkai iškovojo 16 prizinių vietų (6–5-5) iš 39 galimų. Vyrų elito sprinto ir keirino rungtyse nugalėjo dėl olimpinio kelialapio kovojantis panevėžietis Vasilijus Lendel.

 V. Lendel.<br> T. Gaubio nuotr.
 V. Lendel.<br> T. Gaubio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-27 15:53

15 prizinių vietų (4–4-7) iškovojo Ukrainos, 6 (3–3-0) – Norvegijos, o 2 (0–1-1) – Švedijos atstovai. Varžybose dar dalyvavo Latvijos ir Slovakijos sportininkai. Čempionate, kurį surengė Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF), iš viso startavo 74 dviratininkai. Jie kovojo septyniose rungtyse: sprinte, keirine, komandų sprinte, skreče, eliminavime, grupinėse lenktynėse dėl taškų, ir omniume.

V. Lendel sprinto kvalifikacijoje buvo pirmas. Jis 200 m. iš eigos įveikė per 10,201 sek. Vasilijus ketvirtfinalyje įveikė Mychailo-Jaroslavą Dudko, pusfinalyje 2–0 nugalėjo Lauryną Vinską, o finale taip pat 2–0 įveikė ukrainietį Vladyslavą Denysenko.

V. Lendel keirine laimėjo ir pusfinalio važiavimą, ir finalą. Antrą vietą iškovojo V. Denysenko, trečią – buvęs Europos jaunių čempionas kitas ukrainietis Bohdan Danylčuk, ketvirtą – L. Vinskas, penktą – Žygimantas Matuzevičius, o šeštą – švedas Christoffer Eriksson.

Vyrų elito omniume ir skreče pergales šventė ukrainietis Vitalij Hryniv, o eliminavimo rungtį laimėjo Danil Jakovlev taip pat iš Ukrainos. Moterų elito keirine pirmą vietą iškovojo ukrainietė Oleksandra Lohviniuk, antra finišavo buvusi pasaulio ir Europos jaunių čempionatų prizininkė ukrainietė Ala Bilecka, o trečia – panevėžietė Miglė Lendel.

Vyrų elito eliminavime antra vietą iškovojo Lietuvos dviračių plento grupinių lenktynių čempionas Rokas Adomaitis. Nugalėjo D. Jakovlev.

Po daugiau nei 15 metų pertraukos jėgas treke išbandė elitinis plento dviratininkas Ignatas Konovalovas iš Prancūzijos komandos „Groupama-FDJ“. Atėnų olimpinių žaidynių treko varžybų dalyvis eliminavime buvo aštuntas, o skreče ir omniume – devintas. Šiose rungtyse dalyvavo po beveik 20 dviratininkų.

Jaunių asmeninėse varžybose po dvi pirmąsias vietas iškovojo Panevėžyje besitreniruojanti Lauryna Valiukevičiūtė ir norvegas Felix Orn-Kristoff, kurio mama yra ir garsaus plento dviratininko Alexander Kristoff motina. Lauryna laimėjo omniumą ir eliminavimą, o Felix – omniumą ir keiriną. Jaunių merginų grupinėse lenktynėse dėl taškų nugalėjo uteniškė Miglė Daneikaitė. Pastaroji eliminavime buvo antra, o omniume – trečia. Dvi antras vietas šiose varžybose (omniume ir grupinėse lenktynėse dėl taškų) iškovojo panevėžietė Deimantė Zelenauskaitė.

Jaunių vaikinų omniume trečią vietą iškovojo uteniškis Nikolas Klimavičius (96 tšk.). Nugalėjo F. Orn-Kristoff (173 tšk.), o antras buvo kitas norvegas Halvor Utengen Sandstad (151 tšk.).

Jaunių vaikinų keirino rungtyje trečias finišavo Panevėžyje besitreniruojantis Matas Sakavičius, į priekį praleidęs du norvegus.

Jaunių vaikinų komandų sprinto lenktynes laimėjo Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos komanda – Eimantas Vadapalas bei Matas ir Lukas Sakavičiai. Jaunių vaikinų komandų persekiojimo lenktynėse pirmi buvo Norvegijos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.