EUROLYGA 2023

Lietuvos duetas stoja į kovą pasaulio mišrių porų kerlingo čempionato atrankoje

Gruodžio 2–7 dienomis Škotijoje vyks pasaulio mišrių dvejetų kerlingo (akmenslydžio) čempionato atrankos turnyras, kuriame savo jėgas išmėgins lietuviai Donatas Kiudys ir Lina Janulevičiūtė.

Lietuvos duetas stoja į kovą pasaulio mišrių porų kerlingo čempionato atrankoje.<br> Organizatorių nuotr.
Lietuvos duetas stoja į kovą pasaulio mišrių porų kerlingo čempionato atrankoje.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 2:37 PM, atnaujinta Dec 1, 2023, 2:39 PM

Pasaulio čempionato atrankos varžybose dalyvaus 26 komandos, suskirstytos į keturias grupes. Lietuviai varžysis D grupėje kartu su Belgijos, Brazilijos, Suomijos, Naujosios Zelandijos bei Slovakijos duetais.

Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi stipriausias grupių komandos. Atkrintamosiose pergales iškovojusios keturios komandos pelnys kelialapius į pasaulio čempionatą.

D. Kiudys ir L. Janulevičiūtė, kuriuos treniruoja Asta Vaičekonytė, pasaulio čempionatui ruošėsi Kauno kerlingo sporto centre. Taip pat jie sudalyvavo keletoje turnyrų užsienyje.

„Pasiruošimas turnyrui praėjo sklandžiai. Viską, ką planavome, įgyvendinome. Išpildėme tiek treniruočių, tiek varžybų planą. Atrankoje pamatysime, kokioje sportinėje formoje mes esame“, – sakė A. Vaičekonytė.

Galima pastebėti, kad tarp varžovų yra ir šalių, kuriose negarsėja gilioms kerlingo tradicijomis, tačiau nuspėti, kokio pajėgumo bus priešininkai, praktiškai neįmanoma.

„Labai sunku kažką pasakyti dėl priešininkų, nes per pasiruošimo etapą nei vienų būsimų varžovų nesutikome. Nors kai kurios šalys skamba egzotiškai, bet nematę jų, negalime kažką ir vertinti. Viskas pasimatys tik nuvykus į Škotiją“, – teigė trenerė.

Teisę dalyvauti pasaulio čempionato atrankoje D. Kiudys ir L. Janulevičiūtė iškovojo gegužę dramatiškai triumfuodami Kauno ledo rūmuose vykusiame Lietuvos mišrių porų kerlingo čempionate.

Praėjusiais metais analogiškame turnyre dalyvavę Paulius Rymeikis ir Mintautė Jurkutė buvo 14-i. 2019 metais Konstantinas ir Akvilė Rykovai galutinėje įskaitoje užėmė 24-ąją vietą.

„Nežinant visų komandų lygio, sunku pasakyti, kokios yra mūsų galimybės. Norėtųsi pagerinti pernykštį tautiečių rezultatą, to ir sieksime“, – šypsojosi A. Vaičekonytė.

D. Kiudys ir L. Janulevičiūtė yra patyrę Lietuvos akmenslydininkai. Trenerė džiaugiasi jų tinkamu nusiteikimu ir viliasi, kad turimą patirtį pavyks išnaudoti Škotijoje.

„Tokios varžybose labai svarbus yra psichologinis nusiteikimas. Labai daug įtakos turės tai, kaip ramiai bus prisitaikyta prie arenos, ledo. Jeigu sportininkai pasimeta dėl ledo ypatumų ar kitų detalių, tuomet jie supanikuoja ir tas labai paveikia rezultatus. Mūsų abu žaidėjai yra dalyvavę Europos čempionatuose, D. Kiudys prieš mėnesį grįžo iš pasaulio mišrių komandų pirmenybių. Abu nėra naujokai, todėl neabejoju, kad su psichologiniu spaudimu žaidėjau susitvarkys“, – vylėsi A. Vaičekonytė.

Pirmąsias rungtynes lietuviai šeštadienį žais su Slovakijos komanda.

Pasaulio mišrių dvejetų kerlingo čempionatas vyks balandžio 20–27 dienomis Švedijoje. Vietas planetos pirmenybėse jau turi 16 komandų – Australija, Kanada, Čekija, Danija, Ispanija, Estija, Italija, Japonija, Pietų Korėja, Nyderlandai, Norvegija, Škotija, Šveicarija, Švedija, Turkija ir JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.