EUROLYGA 2023

Po rusų ir baltarusių grįžimo į olimpines žaidynes – skirtinga Rusijos bei Ukrainos reakcija

Rusija penktadienį pasmerkė Tarptautinio olimpinio komiteto nustatytas „diskriminacines sąlygas“, pagal kurias rusų sportininkai turėtų dalyvauti 2024 m. Paryžiuje vyksiančiose žaidynėse – atletai galėtų varžytis tik po neutralia vėliavą ir negalėtų aktyviai palaikyti Ukrainos puolimo.

Po rusų ir baltarusių grįžimo į olimpines žaidynes – skirtinga Rusijos bei Ukrainos reakcija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Po rusų ir baltarusių grįžimo į olimpines žaidynes – skirtinga Rusijos bei Ukrainos reakcija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-08 19:58

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) pirmadienį leido Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti po neutralia vėliava.

„Sąlygos yra diskriminacinės, jos prieštarauja sportiškumo principams“, – teigė Rusijos sporto ministras Oleas Matycinas.

„Jos kenkia pačioms Olimpinėms žaidynėms, o ne Rusijos sportui. Toks požiūris yra nepriimtinas.“

Tačiau jis vis tiek pasakė, sportininkai, galintys patenkinti šias sąlygas, į Paryžių vyks.

„Žinoma, varžybose sėkmingai pasirodę sportininkai, turintys teisę dalyvauti, greičiausiai dalyvaus“, – pasakė jis.

„Mes visada palaikome saviškius, jie yra mūsų sporto šeimos nariai... nesvarbu, kaip smarkiai būtų mėginama padalyti Rusijos visuomenę ir kiršinti atletus vienus prieš kitus“, – pridūrė jis.

Po to, kai 2022 m. vasarį Maskva pradėjo Ukrainos puolimą, Rusijos ir Baltarusijos sportininkams sankcijų yra paskelbusios įvairioms sporto šakoms atstovaujančioms organizacijos.

D. Kuleba: IOC leido Rusijai olimpiadą paversti ginklu

„IOC iš esmės uždegė Rusijai žalią šviesą olimpines žaidynes paversti ginklu. Nes Kremlius kiekvieną Rusijos ir Baltarusijos sportininką panaudos kaip ginklą savo propagandiniame kare. Raginu visus partnerius griežtai pasmerkti šį gėdingą sprendimą, kuris kenkia olimpiniams principams“, – sakė ministras.

Kaip pranešta anksčiau, IOC vykdomasis komitetas penktadienį paskelbė leisiantis 2024 metų olimpinėse žaidynėse Paryžiuje su neutralia vėliava varžytis Rusijos ir Baltarusijos sportininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.