EUROLYGA 2023

LTOK Vykdomojo komiteto posėdyje patvirtinta Generalinės asamblėjos data

Ketvirtadienį Vilniuje vyko paskutinysis šiais metais Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomojo komiteto posėdis. Posėdyje patvirtinta LTOK Generalinės asamblėjos eilinės sesijos data – ji vyks kitų metų vasario 23 dieną.

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LTOK

2023-12-14 11:39

Olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė pasidalino informacija apie pastaruoju metu vykusius tarptautinius renginius. Praėjusią savaitę ji dalyvavo Lozanoje (Šveicarija) vykusiame Nacionalinių olimpinių komitetų asociacijos (ANOC) Vykdančiosios tarybos posėdyje.

Kiek anksčiau LTOK vadovė dalyvavo ir Mumbajuje (Indija) vykusioje Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sesijoje, bei Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) Generalinės asamblėjos sesijoje.

„Šiuo metu tarptautiniuose renginiuose viena pagrindinių temų – kitais metais vyksiančios Paryžiaus olimpinės žaidynės. Kalbama tiek apie organizacinę, varžybinę, logistinę dalį, tiek apie tai, kaip sekasi ruoštis nacionaliniams olimpiniams komitetams.

Šios savaitės pradžioje LTOK atstovai dalyvavo nuotoliniame susitikime su Baltijos ir Skandinavijos šalių nacionaliniais olimpiniais komitetais, kur aptarė šią situaciją.

„Tai tikrai ne paskutinis toks susitikimas. Ne kartą kartu su kolegomis iš šių šalių raginome tarptautines sporto federacijas neįsileisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkų į tarptautines varžybas. Tai – vienintelis būdas užkirsti jiems kelią į olimpines žaidynes. Ir dar kartą noriu pasidžiaugti geruoju pavyzdžiu, kurį parodė Tarptautinė lengvosios atletikos federacija, tvirtai užvėrusi duris rusams ir baltarusiams“, – sakė D. Gudzinevičiūtė.

Taip pat LTOK atstovai dalyvavo spalį vykusiame Lietuvos sporto universiteto (LSU) tarptautiniame sporto forume. LTOK Užsienio reikalų direktorės Vaidos Mačianskienės moderuotoje diskusijoje apie sporto politinės galios svarbą dalyvavo Danijos nacionalinio olimpinio komiteto ir sporto konfederacijos Viešųjų reikalų departamento direktorius Poulas Brobergas, Tarptautinės rogučių ir skeletono federacijos prezidentas Einars Fogelis, Lietuvos sporto agentūros (LSA) direktorius Mindaugas Špokas, ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos ir Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šalūga. Pastarasis pastebėjo, kad įgyti kolegų pasitikėjimą užtrunka ne vienerius metus, todėl pretenduoti į tarptautinės federacijos vykdomąjį komitetą ar kitas aukštas pareigas lietuviams sunku.

Tuo tarpu LTOK Olimpinio sporto direktoriaus pavaduotoja Agnė Vanagienė vedė diskusiją apie lyčių lygybę sporte. Šia tema diskutavo EOK lyčių lygybės komisijos pirmininkė, Britų olimpinės asociacijos viceprezidentė Annamarie Phelps, Lidso Beketo universiteto mokslų daktarė Annette Stride, Lietuvos irklavimo federacijos generalinis sekretorius Saulius Ritter, Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentė Giedrė Leskauskienė ir sporto žurnalistė Dovilė Šeduikytė. Vienas opiausių diskusijoje kilusių klausimų – moterų trenerių trūkumas aukščiausio lygio sporte.

LSU sporto vadybos studentai praėjusį mėnesį lankėsi LTOK, kur susipažino su organizacijos struktūra ir veiklomis, „LTeam“ projektais ir olimpinio judėjimo svarba Lietuvai bei gavo atsakymus į rūpimus klausimus.

„Džiaugiamės, kad galėjome pasidalinti patirtimi ir galbūt įkvėpti studentus prisidėti prie Lietuvos sporto plėtros. O taip pat ir patys pasisėmėme naujų idėjų. Planuojame dar plačiau atverti LTOK duris visuomenei, todėl neabejoju, kad tokių susitikimų bus ir daugiau“, – sakė D. Gudzinevičiūtė.

Ketvirtadienį taip vyksta LTOK organizuojamas seminaras, skirtas vasaros sporto šakų federacijų vadovams ir treneriams. Seminare LTOK olimpinio sporto direkcijos ir Lietuvos olimpinės misijos vadovai dalinasi technine informacija apie artėjančias Paryžiaus olimpines žaidynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.