EUROLYGA 2023

V. Andrulytė pasaulio čempionate Argentinoje kovoja dėl kelialapio Lietuvai į Paryžiaus olimpines žaidynes

Penktadienį Argentinoje startuojančiame olimpinės moterų ILCA 6 jachtų klasės pasaulio čempionate Lietuvos atstovė Viktorija Andrulytė kovos dėl kelialapio Lietuvai į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes. Čempionate, kur startuoja 102 dalyvės iš 46 valstybių, bus išdalinti 7 kelialapiai jų dar neturinčioms ir čempionate geriausiai pasirodžiusioms valstybėms.

 V. Andrulytė.<br> V. Dranginis nuotr.
 V. Andrulytė.<br> V. Dranginis nuotr.
 V. Andrulytė.<br> V. Dranginis nuotr.
 V. Andrulytė.<br> V. Dranginis nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 5, 2024, 12:12 PM

Šiuo metu tarp 46 į ILCA 6 pasaulio čempionatą užsiregistravusių valstybių 22 dar neturi užsitikrinusios vietos Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, tarp jų – ir Lietuva. Iš šių valstybių čempionate startuos 37 sportininkės, kas reiškia, kad būtent 36 konkurentės iš šių kelialapio dar neturinčių valstybių ir bus tikrosios Lietuvos atstovės varžovės kovoje dėl teisės atstovauti savo šalį šių metų olimpiadoje.

Valstybės, kurių sportininkės penktadienį startuojančiame čempionate kovos dėl kelialapio į olimpines žaidynes yra šios: Brazilija, Bulgarija, Čilė, Kroatija, Kipras, Čekija, Ispanija, Suomija, Gvatemala, Honkongas, Indija, Izraelis, Airija, Japonija, Lietuva, Puerto Rikas, Rumunija, Slovėnija, Tunisas, Turkija, Ukraina, Venesuela.

Norint iškovoti teisę startuoti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, šiame čempionate svarbu aplenkti bent 15 šių valstybių ir būti tarp 7 geriausių šioje valstybių grupėje.

Čempionate taip pat startuos ir dauguma sportininkių jau iškovojusių savo šalims kelialapius į Paryžiaus olimpines žaidynes – joms tai svarbi pasiruošimo žaidynėms dalis, galimybė įsivertinti savo pasiruošimą bei patyrinėti konkurentų pasirengimą.

Iš viso ILCA 6 jachtų klasėje bus išdalinti 40 kelialapių skirtingoms valstybėms. Šiuo metu iš jų jau iškovoti 28. Valstybės, kurios jau užsitikrino šansą ILCA 6 jachtų klasėje startuoti šių metų olimpiadoje yra šios: Argentina, Australija, Belgija, Bermuda, Kanada, Kinija, Danija, Egiptas, Fidži, Prancūzija, Didžioji Britanija, Vokietija, Vengrija, Italija, Malaizija, Meksika, Mozambikas, Olandija, Norvegija, Naujoji Zelandija, Peru, Lenkija, Portugalija, Šveicarija, Švedija, Tailandas, Urugvajus, JAV.

Sekti Lietuvos pasirodymą Pasaulio ILCA 6 jachtų čempionate bei rezultatus galima čia. Čempionatas vyks sausio 5–10 dienomis. Sausio 5–7 dienomis planuojamos kvalifikacinės lenktynės, po kurių sportininkės bus padalintos į sidabrinį bei auksinį laivynus, nuo sausio 8 dienos vyks finalinės lenktynės, o sausio 10 dieną planuojamos Medalių lenktynės, kur varžysis dešimt geriausiai bendroje įskaitoje pasirodžiusių sportininkių ir kur taškai bus dviguninami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.