EUROLYGA 2023

Prezidentūra: klausimas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo A. Reed būtų sprendžiamas sulaukus prašymo

Daukanto aikštė kol kas aiškiai nenurodo, ar po praėjusią savaitę ledo šokėjų poros Allison Reed bei Sauliaus Ambrulevičiaus pasiekimų Europos dailiojo čiuožimo čempionate šalies vadovas Gitanas Nausėda svarstytų keisti savo poziciją dėl Lietuvos pilietybės suteikimo Jungtinėse Valstijose gimusiai čiuožėjai. Prezidentūra nurodo, kad tokie klausimai sprendžiami teisės aktų nustatyta tvarka – sprendimas priimamas tik gavus asmens prašymą.

A. Reed ir S. Ambrulevičius<br>R. Vilkelio nuotr.
A. Reed ir S. Ambrulevičius<br>R. Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2024, 3:16 PM

G. Nausėda jau du kartus atmetė A. Reed prašymą išimties tvarka suteikti valstybės pilietybę – pasak Prezidentūros, neįrodžius ypatingų nuopelnų Lietuvai.

ELTA pasiteiravo Prezidentūros, ar čiuožėjams pelnius bronzos medalius šalies vadovas ketina iš naujo spręsti klausimą dėl pilietybės suteikimo A. Reed.

„Pilietybės suteikimas yra teisės aktų reguliuojama procedūra. Ši procedūra pradedama asmens prašymu ir tik tuomet sprendžiamas pilietybės suteikimo klausimas“, – teigiama prezidento komunikacijos grupės atsakyme Eltai.

Primename, kad šeštadienį Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate A. Reed ir S. Ambrulevičius iškovojo bronzos medalius bei pagerino asmeninius rekordus. Paskutinį kartą šiame čempionate tokius pasiekimus rodė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, pelnę bronzos medalius 2006 m.

Po čiuožėjų poros pasiekimų, viešojoje erdvėje ir socialiniuose tinkluose atsirado raginimų suteikti A. Reed šalies pilietybę.

A. Reed jau du kartus prašė prezidentą G. Nausėdą išimties tvarka suteikti jai Lietuvos pilietybę. Pastarąjį kartą tai užkirto kelią porai dalyvauti 2022 m. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.