EUROLYGA 2023

Čiuožimo federacijos vadovas V. Jasutis vėl žada Prezidentūros šturmą: „Gėda, kad A. Reed vis dar neturi Lietuvos pilietybės“

Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentas Vytautas Jasutis kritiškai vertina tai, kad ledo šokėjai Allison Reed vis dar nėra suteikta Lietuvos pilietybė. Ši situacija, pasak jo, yra gėdinga.

 Lietuvos šokėjų ant ledo pora A.Reed ir S.Ambrulevičius bei LČF prezidentas V.Jasutis.<br> lrytas.lt koliažas
 Lietuvos šokėjų ant ledo pora A.Reed ir S.Ambrulevičius bei LČF prezidentas V.Jasutis.<br> lrytas.lt koliažas
 Lietuvos šokėjų ant ledo pora A.Reed ir S.Ambrulevičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Lietuvos šokėjų ant ledo pora A.Reed ir S.Ambrulevičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
LČF prezidentas V.Jasutis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
LČF prezidentas V.Jasutis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 16, 2024, 3:47 PM

„Tai yra dar viena didžiulė gėda, kurios, deja, pasekmes mes matome ir dabar“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė V. Jasutis.

„Dabar mes visi džiaugiamės medaliu ir visi čia rašo, visi nori interviu, rašo, kokia puiki Allison, koks puikus Saulius. Jūs parašykite kitą dalyką – tai yra didžiulė gėda, kad mes negalime savo sportininko finansuoti ir niekas apie tai nekalba. Kaip mes taip galime?“ – pridūrė LČF prezidentas.

Jis teigė ir toliau darysiantis spaudimą Prezidento institucijai, jei A. Reed trečią kartą pareikš norą išimties tvarka įgyti Lietuvos pilietybę.

„Prezidentas kalba apie kažkokį spaudimą. Tu ir esi prezidentas, tu esi išrinktas žmogus tvarkyti visus šituos reikalus. Mes tau spaudimą darysime ir dar didesnį – ir tada darėme, ir dar darysime, jei mes apsispręsime ir Allison sutiks keliauti dar kartą“, – akcentavo V. Jasutis.

Antradienį prezidentui Gitanui Nausėdai buvo išsiųstas 34 Seimo narių kreipimasis su prašymu suteikti ledo šokėjai A. Reed Lietuvos pilietybę.

Grįžimą prie A. Reed pilietybės klausimo taip pat palaiko ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen.

ELTA primena, kad šeštadienį Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate A. Reed ir S. Ambrulevičius iškovojo bronzos medalius bei pagerino asmeninius rekordus. Paskutinį kartą šiame čempionate tokius pasiekimus rodė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, pelnę bronzos medalius 2006 m.

Po čiuožėjų poros pasiekimų, viešojoje erdvėje ir socialiniuose tinkluose atsirado raginimų suteikti A. Reed šalies pilietybę.

A. Reed jau du kartus prašė prezidentą G. Nausėdą išimties tvarka suteikti jai Lietuvos pilietybę. Pastarąjį kartą tai užkirto kelią porai dalyvauti 2022 m. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.