EUROLYGA 2023

Jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse lydi ir šeimos palaikymas

Pietų Korėjoje tęsiasi jaunimo žiemos olimpinės žaidynės, į kurias atvyko ne tik 2 tūkst. geriausių pasaulyje jaunųjų žiemos atletų, tūkstančiai sporto gerbėjų, bet ir patys didžiausi jų sirgaliai – šeimos nariai.

Luca, Cristianas ir Ilona Poberai <br> ltok  nuotr.
Luca, Cristianas ir Ilona Poberai <br> ltok  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2024, 2:33 PM

Pirmadienį artimųjų palaikomas Luca Poberai įveikė dvikovės varžybas, o greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovė Valentina Levickytė dalyvavo paskutinėse Gangvono žaidynių lenktynėse.

Kalnų slidinėjimas

Kalnų slidininkas L. Poberai dalyvavo dvikovės varžybose, kurias sudaro „Super G“ ir slalomo lenktynės. Pirmąją, „Super G“ rungtį lietuvis įveikė per 58,73 sek. – beveik puse sekundės greičiau nei tai padarė sekmadienį vykusiose varžybose (59,12 sek.).

Slalomo trasoje jo laikas buvo 1 min. 1,39 sek. Šioje rungtyje jis buvo 29-as, o bendroje įskaitoje užėmė 31 vietą. Net 20 sportininkų vienos iš šių rungčių nebaigė.

„Šios rungtys – priešingos viena kitai. „Super G“ svarbiausia greitis, o slalome – technika. Šiose žaidynėse Luca praktiškai pirmą kartą pabandė šliuožti „Super G“, jam artimiausia rungtis – didysis slalomas.

Slalomo trasa buvo labai išdaužyta. Kadangi sniegas buvo minkštokas, o jis šliuožė 43-ias, labai jautėsi duobės. Matyt todėl tiek sportininkų ir iškrito. Slalomo tikrai daug kas neįveikė. Pats Luca yra gana patenkintas rezultatu“, – sakė sportininko treneris ir tėtis Cristianas Poberai.

Palaiko šeima

Džongsnone, šalies Pietryčiuose esančiame kalnų slidinėjimo kurorte vykstančiose varžybose Lucą palaiko abu tėvai. Tėtis Cristianas – buvęs profesionalus kalnų slidininkas – yra vienas sportininko trenerių. Tuo tarpu mama Ilona, nors atvyko kaip sirgalė, stengiasi sūnui padėti ir treniruotėse, ir varžybose. Pavyzdžiui, pirmadienį ant kalno temperatūrai nukritus iki 10 laipsnių šalčio ir pradėjus pūsti stipriam vėjui, ji sportininkui atgabeno šiltesnius drabužius.

Šeima gyvena Italijos Friulio-Venecijos Džulijos regione, kur pernai vyko Europos jaunimo olimpinis festivalis. Sportininkas treniruojasi su Triesto miesto komanda.

„Į varžybas, kuriose atstovauja Lietuvai, Lucą vežame mes. Tėtis, kaip buvęs sportininkas, iškart mato klaidas, gali patarti, paruošti įrangą. O aš padedu inventorių nešti, spręsti organizacinius klausimus. Gana dažnai važinėjame po varžybas Italijoje, Slovėnijoje, Austrijoje“, – pasakojo sportininko mama Ilona.

Kalnuotoje Italijos dalyje įsikūrusi šeima laisvalaikį leidžia aktyviai. „Manau, Luca meilę sportui ir varžymuisi perėmė iš tėčio“, – juokiasi Ilona. C. Poberai – ne tik buvęs kalnų slidininkas, jis taip pat – kalnų dviračių bei motokroso entuziastas. Nenuostabu, kad 17-metis Luca jau yra išbandęs triatloną, kalnų dviračius, dziudo.

Nors gimė ir augo Italijoje, kiekvieną vasarą sportininkas praleisdavo Vilniuje, kur gyvena seneliai. O varžybose didžiuojasi galėdamas atstovauti Lietuvai.

„Jis labai myli Lietuvą ir labai džiaugiasi galėdamas už ją startuoti. Visada pabrėžia, kad nori savo pasiekimais garsinti Lietuvos vardą. Man, kaip mamai, labai gera tai girdėti“, – sakė I. Poberai.

Trečiadienį L. Poberai išbandys jėgas didžiojo slalomo rungtyje.

Greitasis čiuožimas trumpuoju taku

Pasirodymą jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse baigė čiuožėja Valentina Levickytė.

Greitojo čiuožimo trumpuoju taku 500 m lenktynėse lietuvė distanciją įveikė per 49,057 sek. ir pirmoje atrankos grupėje užėmė ketvirtąją vietą.

Aukso medalį iškovojo lenkė Anna Falkowska, sidabru ir bronza pasipuošė korėjietės Minji Kang ir Jaehee Chung.

Sekmadienį V. Levickytė dalyvavo 1000 m varžybose ir distanciją įveikusi per 1 min. 42,426 sek. pagerino asmeninį rekordą (ankstesnis – 1 min. 43.034 sek.).

Jaunimo olimpinėse žaidynėse ji taip pat varžėsi 1500 m rungtyje.

Antradienį jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse sprinto rungtyje startuos biatlonininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.