EUROLYGA 2023

Istorinė A. Zverevo pergalė: ispanui C. Alcarazui „Australian Open“ ketvirtfinalyje leido laimėti tik vieną setą

Trečiadienį Alexanderis Zverevas (ATP-6) palyginus lengvai įveikė „Australian Open“ ketvirtfinalio etapą ir pusfinalyje susikaus su rusu Danijilu Medvedevu.

 Alexanderis Zverevas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Alexanderis Zverevas<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2024, 4:28 PM, atnaujinta Jan 24, 2024, 5:38 PM

Vokietijos atstovas pergalę prieš Carlosą Alcarazą (ATP-2) šventė po keturių setų kovos 6:1, 6:3, 6:7(2), 6:4 ir užtruko 3 val. 5 min.

A.Zverevas pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ turnyruose nugalėjo pirmojo penketo žaidėją, o iš viso ispaną jau įveikė ketvirtą kartą per 7 tarpusavio mačus.

Atkakliausiai vyko trečiasis setas.

20-metis ispanas prieš mačą buvo natūraliai laikytas aiškiu poros favoritu, tačiau jau nuo pirmųjų akimirkų iniciatyva priklausė A.Zverevui.

Pirmąjį setą vokietis laimėjo vos per 29 minutes, o vėliau 26-erių vokiečiui sekėsi ne ką prasčiau.

Vis dėlto trečiame sete ispanas, kuris reitinguose stovėjo kur kas aukščiau, rimtai pasipriešino ir išlygino rezultatą savo padavimu 5:5. Tuomet A.Zverevas laimėjo savąjį padavimą, ispanas – savąjį ir teko žaisti greitąjį geimą.

Jo pradžioje vokietis išsiveržė į priekį 2:0, tačiau ispanas po to laimėjo septynis taškus iš eilės, nugalėjo geime 7:2 bei džiaugėsi pergale sete 7:6.

Ketvirtame sete C.Alcarazas jau jautėsi padėties šeimininku, bet vokietis vis sugebėdavo neatiduoti savojo padavimo. Esant rezultatui 4:4, A.Zverevas laimėjo oponento padavimą ir jam beliko padėti tašką per savąjį padavimą. Taip ir įvyko.

„Žaidžiau prieš vieną geriausių pasaulio žaidėjų ir kai trečiame sete pirmavau 5:2, trumpam praradau koncentraciją. Tai normalu. Juk visi esame žmonės.

Man didžiulė garbė žaisti prieš tokį varžovą kaip Carlosas. Taip toli nukeliavus, žinoma, kūną paskauda, bet geriau jau paskauda kažkas pusfinalyje nei sėdėti namie ant sofos ir žiūrėti varžybas“, – po dvikovos kalbėjo A.Zverevas.

Pusfinalyje vokietis susitiks su Danijilu Medvedevu (ATP-3) ir statistika byloja, kad per visą laiką tarpusavio mačuose pirmauja rusas 11:7. Praėjusiais metais A.Zverevas pralaimėjo D.Medvedevui penkis iš šešių akistatų.

Kitame pusfinalyje jėgas surems serbas Novakas Džokovičius (ATP-1) ir italas Jannikas Sinneris (ATP-4).

Už patekimą tarp keturių geriausių tenisininkų A.Zverevui atiteks 800 ATP reitingo taškai ir 990 tūkst. Australijos dolerių.

Čempionas susižers 2000 reitingo taškų ir 3,15 mln. Australijos dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.