EUROLYGA 2023

Iš Europos bavariško akmenslydžio čempionato lietuviai grįžo su trimis medalių komplektais

Austrijoje surengtame 26-ajame Europos bavariško akmenslydžio (aisštoko) metimų į tolį čempionate Lietuvos atstovai iškovojo net septynis medalius.

Akmenslydžio delegacija.<br> Organizatorių nuotr.
Akmenslydžio delegacija.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2024, 12:04 PM

Žilvino Eidukaičio treniruojami sportininkai, lazdijiečiai Rytis Petruškevičius, Nedas Piličiauskas ir Titas Malinauskas ant Goggause ežero vykusiose pirmenybėse pelnė bronzos medalius komandinėse įskaitose tiek U19, tiek U23 amžiaus grupėse. Tuo tarpu ryškiausiai iš lietuvių suspindėjęs R. Petruškevičius tapo Europos U19 čempionu asmeninėse varžybose.

U19 grupės asmeninėse varžybose R. Petruškevičius finale sėkmingiausiu – trečiuoju – bandymu įrankį nusviedė 171 m 14 cm ir užtikrintai aplenkė visus varžovus. Lietuvis čempionu būtų tapęs ir su ketvirtuoju (168,58 m), ir su penktuoju (170,71 m) metimais.

Antrąją vietą užėmė vokietis Maximilianas Schedlbaueris (163,25 m), trečiąją – austras Maximilianas Kolleris (160,40 m).

„Nugalėti nesitikėjau, nes labiau galvojau apie antrą arbą trečią vietą. Visgi turėjau viltį pakovoti ir dėl pirmos pozicijos. Turiu pripažinti, kad metimų rezultatai buvo geresni negu tikėjausi“, – džiaugėsi R. Petruškevičius.

Europos jaunių čempiono teigimu, šis turnyras buvo išskirtinis tuo, kad pirmą kartą teko žaisti ant apledėjusio ežero.

„Tai sukėlė šiek tiek problemų, tačiau jų nesureikšminau. Man tai žaidimą padarė dar įdomesniu“, – sakė R. Petruškevičius.

Ž. Eidukaičio auklėtinis pateko ir į U23 amžiaus grupės finalą. Jame R. Petruškevičius sėkmingiausiu bandymu įrankį numetė 191,97 m ir tarp gerokai vyresnių sportininkų užėmė penktąją vietą. Nugalėjo austras Peteris Neubaueris (239,19 m).

U19 amžiaus grupės atrankos varžybose R. Petruškevičius (120,70 m) buvo pirmas, T. Malinauskas (99,26 m) – dešimtas, o N. Piličiauskas (79,77 m) – 16-as. Bendras lietuvių rezultatas leido komandinėje įskaitoje iškovoti bronzos medalius, į priekį praleidus tik Vokietijos ir Austrijos rinktines.

U23 varžybų atrankoje R. Petruškevičius (143,32 m) užėmė trečiąją vietą, N. Piličiauskas (125,29 m) – dešimtąją, o T. Malinauskas (111,06 m) – 11-ąją. To užteko, kad lietuviai ir čia iškovotų komandinę bronzą.

Lazdijų gimnazijos auklėtiniai jau ne pirmus metus džiugina savo rezultatais. Ž. Eidukaitis su dar jaunesniais – U16 – amžiaus grupės sportininkais ruošiasi dalyvauti Europos bavariško akmenslydžio čempionate vasario mėnesį. Nenuostabu, kad kiekvienas lietuvių medalis suteikia įkvėpimo tiek patiems žaidėjams, tiek augančiai pamainai.

„Atstovauti savo šaliai man reiškia tikrai daug ir tai sukelia nemažai jaudulio. Juolab, kad esame pirmieji Lietuvoje, užsiimantys šiuo sportu. Nors tai sukelia streso, bet norisi pasiekti kuo daugiau ir garsinti Lietuvos vardą“, – pridūrė R. Petruškevičius.

Treneris Ž. Eidukaitis džiaugiasi savo auklėtinių pasiekimais Austrijoje.

„Gerą pasirodymą lėmė sklandus pasiruošimas, nes urėjome puikias sąlygas treniruotis Kauno ledo rūmuose. Taip pat daug lėmė ir patirtis, nes lietuviai tokiuose čempionatuose dalyvauja ne pirmus metus, – kalbėjo Ž. Eidukaitis. – R. Petruškevičiaus aukso medalis yra labai malonus. Jis turi labai gerus duomenis ir sėkmingai išnaudojo savo fizines galimybes. Tokiose varžybose neretai prireikia ir sėkmės, bet šįkart Rytis artimiausius varžovus aplenkė gana dideliu skirtumu.“

Vasario 11 dieną Rokiškyje vyks Lietuvos bavariško akmenslydžio čempionato etapas, kur vėl susirinks visi stipriausi Lietuvos žaidėjai. Kovo mėnesį planuojamas etapas Kaune.

„Žaidėjų atsiranda, nes pats Lazdijuose stengiuosi sudominti kuo daugiau moksleivių. Po tokių pergalių visada susidomėjimas išauga. Vieni pritampa, kiti ne, bet džiaugiamės tuo, ką turime“, – sakė Ž. Eidukaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.