EUROLYGA 2023

Gindamas Ukrainą žuvo pasaulio ir Europos čempionas galiūnas O. Bilokonas

Ukrainos galiūnas Oleksandras Bilokonas vasario 3 dieną žuvo kare gindamas savo šalį.

 Oleksandras Bilokonas<br> Facebook nuotr.
 Oleksandras Bilokonas<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2024, 9:00 PM, atnaujinta Feb 4, 2024, 9:07 PM

Šią žinią pranešė Ukrainos graikų-romėnų imtynių federacijos prezidentas Vadymas Kisilas.

Prieš prisijungiant prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 2023 m. kovą, O.Bilokonas buvo galiūnų pasaulio ir Europos čempionas. 32-ejų ukrainiečiui priklauso šalies sunkvežimių tempimo rekordas, 2020 metais jis buvo paskelbtas stipriausiu ukrainiečiu 95 kilogramų svorio kategorijoje.

V.Kisilas nepatikslino, kur ir kada O.Bilokonas buvo nužudytas.

Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto vadovas Vadymas Gutzeitas 2023 metų pabaigoje pranešė, kad nuo plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios žuvo per 400 Ukrainos sportininkų ir buvo apgadinta arba sugriauta apie 500 sporto objektų.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) gruodžio 8 d. paskelbė, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkams bus leista dalyvauti artėjančiose Paryžiaus olimpinėse žaidynėse kaip individualiems neutraliems sportininkams (AIN) su „griežtomis tinkamumo sąlygomis“.

Šį sprendimą pasmerkė Ukrainos užsienio reikalų ministerija, taip pat Ukrainos sportininkai ir kiti pareigūnai. Keletas Europos pareigūnų taip pat kritikavo šį žingsnį.

Pagal IOC taisykles, dalyviams iš Rusijos ir Baltarusijos nebus leidžiama iškabinti savo nacionalinių vėliavų ar dalyvauti komandinėse rungtyse.

IOC taip pat pažadėjo, kad nebus įleidžiami sportininkai ar pagalbinis personalas, kuris atvirai rėmė karą, kaip ir bet kas, kuris tarnavo ar yra susijęs su Rusijos ar Baltarusijos karinėmis ar saugumo organizacijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo