EUROLYGA 2023

Pusmetis be rankinio – sunki trauma išvedė iš rikiuotės Lenkijoje rungtyniaujantį lietuvį

Lietuvos rinktinės rankininkui Deividui Virbauskui sezonas baigėsi anksčiau laiko. „Azoty Pulawy“ komandai atstovaujančiam lietuviui Lenkijos čempionato rungtynėse trūko Achilo sausgyslė. Sunkią traumą D. Virbauskas patyrė vasario 7 d. vykusiame susitikime su „Kwidzev“ ekipa.

 Deividas Virbauskas<br>„Azoty Pulawy“ klubo nuotraukos 
 Deividas Virbauskas<br>„Azoty Pulawy“ klubo nuotraukos 
 Deividas Virbauskas<br>„Azoty Pulawy“ klubo nuotraukos 
 Deividas Virbauskas<br>„Azoty Pulawy“ klubo nuotraukos 
 Deividas Virbauskas<br>„Azoty Pulawy“ klubo nuotraukos 
 Deividas Virbauskas<br>„Azoty Pulawy“ klubo nuotraukos 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 13, 2024, 10:07 PM

„Po rungtynių vykome į Varšuvą, kur buvo atlikti išsamūs tyrimai. Varšuvoje ir buvo atlikta operacija. Gydytojai teigia, kad daugiau negu dvi valandas trukusi operacija buvo sėkminga. Gydymas truks apie pusę metų. Tikimės, kad reabilitacija po traumos vyks sėkmingai ir būsiu pasiruošęs grįžti į aikštelę kitam sezonui, prasidėsiančiame rugsėjo mėnesį“, – sakė D. Virbauskas.

28 metų lietuvis su „Azoty Pulawy“ klubu turi dar ir kitam sezonui, iki 2025 m. vidurio galiojantį kontraktą. Lenkijos klubas pasiūlė rankininkui reabilitaciją tęsti Pulavuose.

„Klubas yra ambicingas ir jame sudarytos geros sąlygos. Deja, visą sezoną komandą persekioja traumos ir neaišku, ar komandai pavyks įvykdyti keliamus tikslus – patekti į Lenkijos čempionato geriausiųjų trejetą. Prieš sezoną buvo kalbama ir apie tai, kad pabandytume įkasti Lenkijos rankinio grandams, Čempionų lygoje rungtyniaujantiems Kielcų „Vive“ ir Plocko „Wisla“ klubams.

Tačiau sezonas klostosi banguotai ir kol kas užimame penktą vietą. Jeigu tikslai nebus įvykdyti, komandoje gali įvykti permainų, kurios gali paliesti ir mane.

Gaila, bet aikštelėje šį sezoną jau negalėsiu padėti komandai. Todėl stengiuosi nesidairyti atgal, žiūriu į priekį ir sieksiu kuo geriau pasiruošti kitam sezonui“, – teigė dėl peties traumos praėjusių metų rudenį pusantro mėnesio nežaidęs D. Virbauskas.

Prieš šį sezoną į Lenkijos čempionatą D. Virbauską iš Ispanijos „Ademar“ klubo pasikvietė „Azoty Pulawy“ treneriu tapęs olimpinis čempionas ukrainietis Serhijus Bebeško. Lietuvis įspūdingai debiutavo Lenkijos čempionate ir buvo išrinktas į simbolinį „Superliga“ pirmojo turo septynetą.

D. Virbauskas dėl traumos negalės padėti Lietuvos rinktinei pasaulio čempionato atrankos turnyro antrame etape. Kovo 14 d. svečiuose ir kovo 17 dieną Alytuje, Lietuvos rankininkai susitiks su Suomijos rinktine.

Kiti užsienio klubuose rungtyniaujantys Lietuvos rankininkai atnaujino kovas nacionaliniuose čempionatuose po beveik dviejų mėnesių trukusios pertraukos dėl vykusio Europos čempionato.

Prancūzijos čempionate apmaudų pralaimėjimą patyrė Lietuvos rinktinės kapitono Gerdo Babarsko atstovaujama „Aix“ komanda. Aštuntą vietą užimantys „Aix“ rankininkai namuose minimaliu skirtumu 33:34 pralaimėjo autsaideriui „Dijon“ klubui. G. Babarskas pelnė 2 įvarčius.

Rumunijos čempionate „Buzau“ klubas, kuriame rungtyniauja Aidenas Malašinskas, susitikimą svečiuose su „Focsani“ ekipa baigė lygiosiomis 26:26. A. Malašinskas pelnė 3 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Jau ketverių rungtynių iš eilės negalintys laimėti „Buzau“ rankininkai užima šeštą vietą.

Austrijos čempionate nutrūko Karolio Antanavičiaus atstovaujamos Hardo „Alpla“ komandos keturių pergalių serija. Antrą vietą užimanti „Alpla“ susitikimą išvykoje su devintoje vietoje esančiu „Voslauer“ baigė lygiosiomis 26:26.

K. Antanavičius pelnė 2 įvarčius. Tiek pat kartų puolime pasižymėjo ir „Voslauer“ komandai atstovaujantis Romas Kirveliavičius. Abu lietuviai rungtynių nebaigė dėl gautos raudonos kortelės, nes po tris kartus buvo nubausti 2 min. pašalinimui iš aikštelės.

Šveicarijos čempionato autsaideriui Ženevos „Chenois“ klubui su Luku Simėnu pirmose šių metų rungtynėse pavyko nutraukti net trylikos pralaimėjimų seriją, tačiau vėliau sekė dar dvi nesėkmės. Paskutiniame ture „Chenois“ rankininkai svečiuose 35:43 pralaimėjo „Suhr Aarau“ ekipai. L. Simėnas pelnė 2 įvarčius. Aukščiausios lygos debiutantas „Chenois“ klubas užima paskutinę dešimtą vietą.

Islandijos čempionato autsaiderė „Selfoss“ komanda, kurios vartus gina Vilius Rašimas, namuose 21:26 turėjo pripažinti lygos lyderio Hafnarfjorduro FH klubo pranašumą. V. Rašimas atrėmė 12 varžovų metimų iš 30-ies. Paskutinę dvyliktą vietą su 6 taškais užimantys „Selfoss“ rankininkai kitame ture susitiks su tiek pat taškų turinčia „Vikingur“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.