EUROLYGA 2023

Estafetiniame plaukime vietą olimpinėse žaidynėse iškovojęs D. Rapšys: „Dabar jau turim rimtą chebrą“

Danas Rapšys, Tomas Navikonis, Tomas Lukminas ir Rokas Jazdauskas penktadienį vyrų 4 x 200 m laisvu stiliumi estafetėje ne tik pateko į finalą, bet ir iškovojo Lietuvai olimpinį kelialapį.

 Rokas Jazdauskas, Danas Rapšys, Tomas Lukminas ir Tomas Navikonis <br>LTU Aquatics nuotr. 
 Rokas Jazdauskas, Danas Rapšys, Tomas Lukminas ir Tomas Navikonis <br>LTU Aquatics nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2024, 11:58 AM

Savajame plaukime lietuviai finišavo antri (7 min. 9,97 sek.), nusileidę tik Kinijos komandai (7 min. 6,93 sek.), kuri ir nugalėjo rytinėje atrankoje.

D.Rapšys, T.Navikonis, T.Lukminas ir R.Jazdauskas daugiau nei 11 sek. pranoko ankstesnį Lietuvos rekordą (7 min. 21,04 sek.).

„Džiaugsmas džiaugsmu, bet čia toks nuotolis, kur reikia šiek tiek laiko atsigauti. Gerai pavarėm, labai gerai. Jie visi trys labai gerai užpūtė. Aš žinojau, kad bus gerai, o jie jau padarė, ko reikėjo“, – po finišo gaudydamas kvapą kalbėjo D.Rapšys.

Lietuvos lyderis sako, jog komanda šia sudėtimi yra plaukusi anksčiau, tačiau tokios sėkmės neturėjo.

„Šią rungtį kadaise esame plaukę trumpam vandenyje. Atsimenu, jog nepapuolėme į finalą, bet trūko labai nedaug. Dabar jau turim rimtą chebrą, tai padirbėjom“, – šypsojosi pirmasis startavęs D.Rapšys.

Bendroje įskaitoje panevėžiečiai užėmė penktą vietą ir užtikrintai pateko į vakare vyksiantį finalą, kuris numatytas 19:33 val. Lietuviai startuos 2-ame takelyje, greta Ispanijos ir Italijos komandų.

Į Paryžiaus olimpines žaidynes automatiškai pateko praėjusių metų čempionato prizininkės – Didžioji Britanija, JAV ir Australija, o šiandien, susumavus pastarųjų čempionatų rezultatus, prie jų prisijungė dar trylikos šalių komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.