EUROLYGA 2023

Buvęs K. Cimanouskajos treneris sulaukė ilgalaikės diskvalifikacijos

Garsus Baltarusijos lengvosios atletikos treneris Jurijus Moisevičius sulaukė net penkerių metų tarptautinės diskvalifikacijos. Specialistas buvo nubaustas dėl panaudoto psichologinio smurto prieš legvaatletę Kristiną Cimanouskają.

Kristina Cimanouskaja.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kristina Cimanouskaja.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2024, 1:24 PM

Jos pavardę pasaulis garsiausiai išgirdo per 2021 metais vykusias 2020-ųjų Tokijo olimpines žaidynes. Tuomet Baltarusijos delegacija iš pradžių bandė priversti sportininkę pakeisti rungtį, kurioje ji turėjo varžytis, o šiai viešai prabilus ėmė ją persekioti.

Baltarusijos pareigūnai bei treneris J.Moisevičius bandė ją išsiųsti atgal į tėvynę, tačiau sportininkė pabėgo nuo režimo nasrų. Tuomet Tokijo oro uoste įsikišti turėjo ir Japonijos pareigūnai.

Washingtontimes.com praneša, kad 63-ejų treneris J.Moisevičius dėl tokių veiksmų yra nušalinamas nuo lengvosios atletikos veiklos iki 2029-ųjų vasario.

Tokį sprendimą priėmė AUI asociacija, kuri rūpinasi pasaulio lengvaatlečių teisėmis.

Naujienų agentūrai „Reuters“ K.Cimanouskaja pasakojo, kad ji įdėjo daug pastangų, jog JAV skirtų sankcijas Baltarusijos pareigūnams, dėl kurių ji buvo priversta nedalyvauti olimpinėse žaidynėse.

„Jie atėmė iš manęs teisę varžytis olimpinėse žaidynėse, todėl tos sankcijos turi būti jiems taikomos“, – praėjusiais metais sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.