EUROLYGA 2023

Vokietijos rankinio klubai Čempionų lygos grupėse žaidė galingiausiai

Abiejų vyrų rankinio Čempionų lygos grupių nugalėtojais tapo Vokietijos klubai. Varžovai buvo priversti nusilenkti „Magdeburg“ ir „Kiel“ rankininkams.

Rankinio čempionų lygoje dominavo vokieičų klubai.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Rankinio čempionų lygoje dominavo vokieičų klubai.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-08 07:10

Finišas

Ketvirtadienį vyrų rankinio Čempionų lygoje baigėsi grupių etapas ir paaiškėjo paskutinieji atkrintamųjų varžybų dalyviai.

Abiejose grupėse geriausiai žaidė Vokietijos komandos. A grupėje pirmąją vietą užėmė Vokietijos čempionas „Kiel“, B grupėje – Čempionų lygos nugalėtojo vardą ginantis „Magdeburg“.

Neoficialiu grupių etapo nugalėtoju tapo „Magdeburg“, per 14 rungtynių iškovojęs 24 taškus. „Kiel“ surinko 22 taškus.

„Magdeburg“, „Kiel“ bei grupėse antrąją vietą užėmę „Aalborg“ iš Danijos ir „Barcelona“ iš Ispanijos iškovojo tiesioginius kelialapius į ketvirtfinalį.

Komandoms, kurios grupėse užėmė nuo trečiosios iki šeštosios vietos, reikės žaisti aštuntfinalyje. Šiame etape kovo 27-balandžio 4 dienomis susitiks Paryžiaus PSG (Prancūzija) – Plocko „Wisła“ (Lenkija), „Veszprém“ (Vengrija) – „Szeged“ (Vengrija), „Kielce“ (Lenkija) – „Gudme“ (Danija) ir „Montpellier“ (Prancūzija) – „Zagreb“ (Kroatija).

Ketvirtfinalio rungtynės vyks balandžio 24-gegužės 2 dienomis. Finalo ketvertas numatomas birželio 8–9 dienomis Kelne.

Atkrintamosiose varžybose žais po dvi Vokietijos, Danijos, Prancūzijos, Lenkijos ir Vengrijos, po vieną Ispanijos ir Kroatijos komandą.

Dauguma iš šių komandų Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose žaidė ir pernai. Palyginti su praėjusiu sezonu, įvyko tik dvi permainos, kurios buvo neišvengiamos. Prieš metus aštuntfinalyje žaidusios „Nantes“ (Prancūzija) ir Bukarešto „Dinamo“ (Rumunija) ekipos šį sezoną negavo teisės varžytis Čempionų lygoje. O stipriausiųjų dvyliktuke jas pakeitė kita Prancūzijos atstovė „Montpellier“ ir po kelių nesėkmingų sezonų atsitiesiantis „Zagreb“.

Atomazga

Dauguma kelialapių į atkrintamąsias varžybas buvo išdalinti anksčiau. Vis dėlto ketvirtadienį paskutiniajame B grupės ture vyko dvejos lemiamos rungtynės dėl tiesioginio kelialapio į ketvirtfinalį ir paskutinio kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Dėl paskutiniojo tiesioginio kelialapio į ketvirtfinalį Vesprėme akis į akį kovojo šio miesto ir Magdeburgo rankininkai. „Magdeburg“ šventė sunkią pergalę 30:28 ir po jos pakilo į pirmąją vietą, nes paskutiniąsias rungtynes pralaimėjo iki tol pirmavusi „Barcelona“. Katalonijos klubas išvykoje nusileido „Montpellier“ ekipai 34:37.

Rungtynėse dėl paskutinio kelialapio į aštuntfinalį taip pat akis į akį susirėmė Plocko „Wisła“ ir „Porto“. Šias rungtynes taip pat po atkaklios kovos 29:28 laimėjo Lenkijos lygos lyderė „Wisła“.

Autsaideriai

Po grupių varžybų Čempionų lygos sezoną baigė tik keturios komandos. Į atkrintamąsias varžybas nepateko „Kolstad“ (Norvegija), „Porto“ (Portugalija), „Celje“ (Slovėnija) ir Bitolos „Pelister“ (Šiaurės Makedonija).

Slovėnijos ir Šiaurės Makedonijos komandos per visą turnyrą neiškovojo nė taško.

Įvarčiai

Rezultatyviausiai grupių etape žaidė „Gudme“ puolimo lyderis danas Emilis Madsenas. Nors jis praleido vienerias rungtynes, pelnė 90 įvarčių ir aplenkė autsaiderės „Celje“ ekipos lyderį slovėną Mitją Jancą, kurio sąskaitoje yra 87 įvarčiai.

86 įvarčius įmetė lenkas Kamilis Syprzakas iš Paryžiaus PSG, 85 – danas Hansas Mensingas iš „Gudme“, 83 – prancūzas Dika Memas iš „Barcelona“, 81 – kroatas Mario Šoštaričius iš „Szeged“, 80 – švedas Niclasas Ekbergas iš „Kiel“.

Žiūrovai

Pagal žiūrovų skaičių Čempionų lygos grupių varžybose pirmavo „Kiel“, į kurio namų rungtynes ateidavo vidutiniškai 6988 sirgaliai. Antras pagal lankomumą buvo vienas iš autsaiderių „Kolstad“, kuris varžovus priimdavo Trondheimo arenoje ir sulaukdavo vidutiniškai 6386 žiūrovų. Į trečiąją vietą pakilo „Zagreb“, kurio vidurkis buvo 6032 žiūrovai.

Sezono rekordas buvo pasiektas Zagrebe. Į Kroatijos sostinę atvykus PSG komandai, tribūnas užpildė 12260 žiūrovų.

Beje, Vokietijos klubų lankomumas per Čempionų lygos rungtynes gerokai mažesnis negu per Vokietijos lygos varžybas. „Kiel“ vidurkis bundeslygoje yra 10158 žiūrovai.

Verta paminėti ir tai, kad Vokietijos lygoje šiuo metu pirmauja ne „Magdeburg“ ar „Kiel“. Pirmąją vietą užima Berlyno „Füchse“ klubas (41 taškas). „Magdeburg“ yra antras (38), „Kiel“ – tik ketvirtas (34).

Galutinės grupių lentelės

A grupė: „Kiel“ (Vokietija) – 22, „Aalborg“ (Danija) – 19, Paryžiaus PSG (Prancūzija) – 17, „Kielce“ (Lenkija) – 16, „Zagreb“ (Kroatija) – 14, „Szeged“ (Vengrija) – 13, „Kolstad“ (Norvegija) – 11, Bitolos „Pelister“ (Šiaurės Makedonija) – 0.

B grupė: „Magdeburg“ (Vokietija) – 24, „Barcelona“ (Ispanija) – 22, „Veszprém“ (Vengrija) – 20, „Montpellier“ (Prancūzija) – 14, „Gudme“ (Danija) – 13, Plocko „Wisła“ (Lenkija) – 11, „Porto“ (Portugalija) – 8, „Celje“ (Slovėnija) – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.