EUROLYGA 2023

Rusijoje sukelta isterija dėl Tarptautinio olimpinio komiteto reikalavimų: „Kas per sąlygos? Elgiamasi kaip su nenormaliais žmonėmis“

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) šiais metais pateikė galimą planą dėl agresorės Rusijos ir jos pagalbininkės Baltarusijos sportininkų dalyvavimo 2024-ųjų Paryžiaus žaidynėse. IOC aiškina, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkai didžiausiose kas ketverius metus vyksiančiose varžybose privalo neatstovauti savo valstybei ar jokiai kitai organizacijai ir Paryžiaus vasaros olimpiadoje varžytųsi tik po neutralia vėliava.

 Rusijos sportininkų apranga ir Tatjana Tarasova<br> lrytas.lt koliažas
 Rusijos sportininkų apranga ir Tatjana Tarasova<br> lrytas.lt koliažas
 Tatjana Tarasova
 Tatjana Tarasova
 Rusijos sportininkų apranga 
 Rusijos sportininkų apranga 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 16, 2024, 2:02 PM

Maža to – norėdami atvykti į žaidynes, atrinkti rusų ir baltarusių sportininkai privalės pasirašyti dokumentą, kad nepalaiko karo, kurį pradėjo 2022-siais V.Putinas ir Rusija prieš nepriklausomą Ukrainą.

Po šių žinių Rusijoje prasidėjo tikra isterija, kur šalies olimpinis komitetas ir Dūma suskubo aiškinti, kad toks dokumentas privers rusų sportininkus pažeisti savo valstybės įstatymus, to daryti jie negalės, nes pažeis Konstituciją. Buvo kaltinamas IOC, kad rusų olimpiečiai taps nusikaltėliais savo šalyje.

Garsi SSRS laikų Rusijos dailiojo čiuožimo trenerė Tatjana Tarasova nepaprastai pasipiktino sąlygomis, kurios leistų Rusijos sportininkams dalyvauti 2024 metų olimpinėse žaidynėse.

Vladimiro Putino režimo gerbėja tuos savo šalies piliečius, kurie sutiks su sąlygomis startuoti Paryžiuje po neutralia vėliava, pavadino bepročiais.

T.Tarasova savo isteriją išdėstė propagandiniam Rusijos sporto leidiniui „Sport-Express“. Ji tikino, kad Tarptautinis olimpinis komitetas rusų atletus nelaiko normaliais žmonėmis, taip pat su patosu kalbėjo apie neva milžinišką Rusijos sporto svarbą pasauliniam sportui.

„O kas tada važiuos į olimpiadą? Nejaugi kažkas nuvyks ir pasirašys tą dokumentą, kad nesutinka su valstybe, kurioje gyvena, dirba ir myli? Mane į varžybas siųs mano valstybė, o po to aš grįšiu atgal jos atsisakęs?

Kaip galvojate, bus tokių išprotėjusių? Aš nevažiuočiau! Kas apskritai per sąlygos? Šios sąlygos nėra skirtos normaliems žmonėms!

Tarptautiniam olimpiniam komitetui turi būti gėda! Kaip gi be šalies, kuri dešimtmečius puošė olimpines žaidynes savo pergalėmis.

Ir ši šalis vadinasi Rusija! Tai mes!“ – bravūriškai aiškino T.Tarasova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.