EUROLYGA 2023

Breiko šokėja D. Banevič ir vėl nenugalima „Undisputed Masters“ serijos varžybose

Lietuvos olimpietė breiko žvaigždutė Dominika Banevič (B-Girl Nicka) trečią kartą per karjerą tapo čempione „Undisputed Masters“ serijos varžybose.

Daniela Banevič<br>LKL nuotr.
Daniela Banevič<br>LKL nuotr.
Dominika Banevič<br>Asmeninio albumo nuotr.
Dominika Banevič<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 17, 2024, 4:53 PM, atnaujinta Mar 17, 2024, 8:54 PM

Šį kartą Tokijuje merginų grupėje startavo 39 šokėjos, tarp kurių netrūko breiko žvaigždžių. Nepaisant to, sušokus finalines kovas, garsiausiai skambėjo D. Banevič – Bgirl Nickos vardas. Lietuvos sportininkei nepritrūko nei pasiruošimo, nei sėkmės.

Finalinės grupės pusfinalyje Bgirl Nicka įveikė aikštelės šeimininkę Ami Yuasa – Bgirl Ami, kuri neabejotinai jau atvyks ir į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Finale mūsiškės laukė ir būsima Paryžiaus aikštelės šeimininkė – šokėja iš Prancūzijos Sya Dembele – Bgirl Syssy, prieš tai antrajame pusfinalyje nurungusi taip pat olimpinių žaidynių laukiančią kinietę Qingyi Liu – Bgirl 671.

Finale, sušokus tris kartus, septynių teisėjų komisija rezultatu 3:0 pergalę skyrė Dominikai. Breiko žinovų nuomone, šis laimėjimas itin svarbus ir psichologiškai, ir strategiškai: iki olimpinių žaidynių belikus mažiau nei pusmečiui, nugalėti geriausią Prancūzijos šokėją svarbiame turnyre, o namuose Japonijoje aplenkti stipriausią japonę, yra teisingai bei kryptingai didinamos techninės ir meninės šokio formos įrodymas.

Merginas Japonijoje vertino teisėjai iš Japonijos (komisijoje buvo net du vertintojai), Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Vokietijos, Pietų Korėjos, Brazilijos.

„Undisputed Masters“ vyrų grupėje Lietuvos šokėjų nebuvo, tačiau iš viso čia startavo 102 sportininkai.

Nugalėtojo laurai atiteko šokėjui iš Brazilijos Samuel Henrique – Bboy Samuka. Komandų įskaitoje nenugalimas buvo „Jinjo crew“ penketas iš Pietų Korėjos.

Nors Dominikos Banevič – Bgirl Nickos laukia labai intensyvus pavasaris ir vasara, ją bus galima išvysti šokančią ir Lietuvoje – gegužės 18 d. Vilniuje vyks Lietuvos breiko čempionatas.

Už pergalę jai atiteko 2000 JAV dolerių čekis.

Šiose varžybose Lietuvos sportininkė triumfavo 2022 ir 2023 metais.

D. Banevič jau yra užsitikrinusi vietą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, laimėjusi pasaulio čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.