EUROLYGA 2023

LNFAA misija – apjungti Lietuvos neįgaliuosius ir suteikti galimybę sportuoti kiekvienam

2023 m. gegužės mėnesį pasikeitus Lietuvos žmonių su negalia orientavimosi sporto ir turizmo asociacijos (buvęs Lietuvos neįgaliųjų fizinio aktyvumo asociacijos (LNFAA) pavadinimas) pirmininkui, buvo nuspręsta labiau išplėsti asociacijos veiklos kryptį. Nuo šiol LNFAA orientuosis į visus žmones su negalia, neskirstant negalios rūšies, siekdama suteikti kiekvienam galimybę sportuoti.

LNFAA vizija – asmenų su negalia fizinį aktyvumą bei sportą skatinanti organizacija.<br>LNFAA nuotr.
LNFAA vizija – asmenų su negalia fizinį aktyvumą bei sportą skatinanti organizacija.<br>LNFAA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-29 14:44

LNFAA vizija – asmenų su negalia fizinį aktyvumą bei sportą skatinanti organizacija, neskirstanti negalios pobūdžio ir neišskirianti neįgaliųjų visuomenėje. Asociacija sieks sukurti sąlygas asmenims su negalia Lietuvoje būti fiziškai aktyviems bei sportuoti: plėsti bendruomenę, asociacijos narių skaičių, suteikiant kvalifikaciją dirbantiems su neįgaliaisiais, organizuojant patrauklius ir prieinamus renginius.

Kaip ir dauguma nevyriausybinių organizacijų LNFAA susiduria su dideliais iššūkiais, o didžiausias iš jų – finansiniai trūkumai. Nepaisant to, organizacija jau spėjo tapti patrauklia ir įtraukia – į LNFAA įstojo 4 nauji nariai – juridiniai asmenys.

LNFAA bendradarbiauja su įmonėmis, kurios prie veiklos plėtimo prisideda ne tik savo darbais, bet ir finansine parama.

Asociacijos vadovas Paulius Glaska džiaugiasi, kad Lietuvos verslai tiki asmenų su negalia įtraukimo į sportines veiklas svarba: „Labai džiaugiuosi, kad tiek vidutinio dydžio, tiek ir dideli Lietuvos verslai prisideda prie asociacijos augimo. Man ir visai komandai tai yra didžiulė motyvacija kurti, organizuoti projektus, kurie prisidės prie geresnio gyvenimo būdo sukūrimo asmenims su negalia mūsų šalyje.“

P. Glaska pripažįsta, kad norint organizuoti kokybiškus renginius asmenims su negalia būtina turėti stiprius partnerius: „Kol kas didžiausia pagalba Lietuvos neįgaliųjų fizinio aktyvumo asociacijai yra Neįgaliųjų reikalų departamentas prie SADM ir jų organizuojamas asmenų su negalia teisėms ir interesams atstovaujančių asociacijų veiklos rėmimo konkursas. 2024 m. – pirmieji metai, kai LNFAA naujuoju vardu teikė šio konkurso paraišką ir gavo itin didelį finansavimą, kas leis LNFAA surengti tris kvalifikacijos tobulinimo seminarus treneriams, dvi savarankiško gyvenimo ugdymo stovyklas, tris aktyvaus poilsio stovyklas, dvi pažintines, kultūrines išvykas bei prisidėti prie LNFAA narių iššūkių sprendimo įvairiose Lietuvos savivaldybėse.“

Jau šį pavasarį LNFAA startuos su gausybe renginių, skirtų asmenims su negalia, o vasarą numatytos ir varžybos, seminarai, bendruomenės išvykos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.