EUROLYGA

Įspūdingą atkarpą sužaidę geriausi Lietuvos paplūdimio tinklininkai susitvarkė su Europos čempionais

Geriausi Lietuvos paplūdimio tinklininkai Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas pasiekė skambią pergalę atrankoje į „Elite“ turnyrą Portugalijoje.

Įspūdingą atkarpą sužaidę geriausi Lietuvos paplūdimio tinklininkai susitvarkė su Europos čempionais<br>Organizatorių nuotr.
Įspūdingą atkarpą sužaidę geriausi Lietuvos paplūdimio tinklininkai susitvarkė su Europos čempionais<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2024, 4:05 PM, atnaujinta May 22, 2024, 4:06 PM

Lietuviai po permainingos kovos 2–1 (23:25, 21:15, 15:12) palaužė Europos čempionus Pablo Herrera Allepuzą bei Adrainą Gavira Collado iš Ispanijos.

Veteranų duetas kartu 2013-aisiais triumfavo Europos čempionate, tais pačiais metais iškovojo bronzos medalius pasaulio čempionate, o P. Herrera Allepuzas savo kolekcijoje turi ir Olimpinių žaidynių bronzą ir šią vasarą jau šeštą kartą Olimpinėse žaidynėse atstovaus Ispaniją.

Tik kaip priešpaskutinė pora į „Elite“ turnyro atranką patekę P. Stankevičius ir A. Knašas pateikė vieną pirmųjų turnyro staigmenų.

Pirmajame sete prireikė pratęsimo, kai atsilikinėdami 18:20, lietuviai sugebėjo laimėti tris taškus iš eilės. Visgi, seto taško išnaudoti nepavyko, o po įtemptos kovos į priekį išsiveržė ispanai – 25:23.

Nugaromis į sieną įremti lietuviai antrajame sete žengė koja kojon su savo varžovais, o lemiamu metu surengė įspūdingą spurtą, kai laimėjo šešis taškus iš eilės ir pabėgo į priekį 20:14. P. Stankevičiui ir A. Knašui problemų uždaryti setą nekilo ir rezutlatą lietuviai išlygino 21:15.

Trečiajame sete lietuvių pora surengė du esminius 3:0 spurtus. Po vienų iš jų buvo įgyta persvara 9:5, o po antrosios atkarpos buvo priartėta prie pergalės 13:9. Vėliau P. Stankevičius ir A. Knašas turėjo keturis mačo taškus (14:10) ir galiausiai iškovojo įspūdingą pergalę (15:12).

Šia pergale lietuviai užsitikrino po 400 reitingo taškų, o dėl vietos turnyro pagrinde dar šiandien kovos su pora iš Australijos: Izacu Carracheriu bei Marku Nicolaidisu. Įveikę ir šį etapą, P. Stankevičius ir A. Knašas užsitikrintų po 400 reitingo taškų bei 5 tūkst. JAV dolerių piniginį prizą.

Primename, jog praėjusią savaitę jie triumfavo ir Vilniuje vykusiame CEV „Tautų taurės“ preliminariame etape bei iškovojo teisę Jūrmaloje varžytis dėl bilieto į Paryžiaus Olimpines žaidynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.