EUROLYGA

Lietuvos paplūdimio tinklininkai kovingomis pergalėmis pradėjo prestižinio turnyro kvalifikaciją

Portugalijoje prasidėjusį „Beach Pro Tour Elite16“ serijos paplūdimio tinklinio turnyrą sėkmingai pradėjo abi pajėgiausios Lietuvos poros. Mūsiškiai po trijų setų kovų įveikė pirmuosius barjerus kvalifikacinėse varžybose.

 Lietuvos paplūdimio tinklininkai kovingomis pergalėmis pradėjo prestižinio turnyro kvalifikaciją<br>Volleyball nuotr.
 Lietuvos paplūdimio tinklininkai kovingomis pergalėmis pradėjo prestižinio turnyro kvalifikaciją<br>Volleyball nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-22 16:17, atnaujinta 2024-05-22 16:18

Moterų kvalifikacijos pirmajame rate lietuvės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė atsitiesė po nesėkmingo pirmo seto ir 2–1 (11:21, 22:20, 15:8) palaužė greta olimpiniame reitinge esančias kanadietes Sarah Pavan ir Molly McBain.

Pirmajame sete vyko lygi kova, tačiau jo viduryje kanadietės perėmė iniciatyvą ir laimėjo atkarpą net 11:1. Visgi antrajame sete lietuvės pademonstravo kovingumą, o seto pabaigoje sugebėjo išlyginti bendrą rezultatą. Trečiajame sete suspindėjo A. Raupelytė, po kurios sėkmingų padavimų bei blokų lietuvės atitrūko ir užtikrintai laimėjo lemiamą atkarpą.

Dėl patekimo į pagrindines varžybas lietuvės žais su patyrusiomis vokietėmis Sandra Ittlinger ir Karla Borger.

Vyrų kvalifikacijos pirmajame rate Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas 2–1 (23:25, 21:15, 15:12) įveikė tituluotus ispanus Pablo Herrerą ir Adrianą Gavirą.

Pagal skirstymą kvalifikacijoje lietuviai buvo 15-i, o ispanai – antri. P. Herrera šiemet realiai pretenduoja į savo šeštąsias olimpines žaidynes. Jis yra anksčiau iškovojęs olimpinių žaidynių sidabrą.

Po lygaus pirmo seto, kurio pabaigoje sėkmė lydėjo ispanus, antrajame P. Stankevičius ir A. Knašas sugebėjo perlaužti rungtynes savo naudai. Sėkmingai sužaidę antro seto pabaigą, lietuviai vėliau sėkmingai startavo ir trečiajame. Įgiję solidesnį pranašumą lietuviai sau palankų rezultatą išsaugojo iki pabaigos. Šią ispanų porą per karjerą lietuviai įveikė antrą sykį iš eilės.

Antrajame kvalifikacijos rate P. Stankevičius ir A. Knašas susitiks su australais Marku Nicolaidis ir Izacu Carracheriu, kuriuos šiemet jau buvo įveikę balandį turnyre Kinijoje.

Bendrą turnyro Portugalijoje prizų fondą sudaro 300 tūkst. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.