EUROLYGA 2023

Rusija juokina pasaulį – ir vėl stato tualetus be pertvarų

Prieš ketverius metus per Sočio olimpiadą nufotografuoti tualetai be pertvarų vėl atgimė jau per 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionatą. Rusijos žurnalistai Volgograde nufotografavo vyrų tualetą, kuriame nėra jokių pertvarų ir norint atlikti gamtinius reikalus tektų tai daryti viešai. Volgogrado stadione vyks ketverios dvikovos, o pirmieji į aikštę šiame mieste išbėgs Anglijos ir Tuniso futbolininkai.

 Rusija vėl juokina pasaulį savo tualetais.<br> Lrytas.lt montažas
 Rusija vėl juokina pasaulį savo tualetais.<br> Lrytas.lt montažas
 Tualetai Volgogrado stadione<br> vkontakte.ru nuotr.
 Tualetai Volgogrado stadione<br> vkontakte.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 18, 2018, 9:08 AM, atnaujinta Apr 18, 2018, 10:21 AM

Tualetai be pertvarų buvo 2014-siais Sočyje nufotografuoti biatlonininkų persirengimo name ir tada sukėlė nemenką juoko bangą. Vos ne visi planetos sportininkai veržėsi prie biatlono trasų, kad galėtų patekti į tualetą be pertvarų.

Naujai rekonstruotame pasaulio čempionatui „Volgograd arena“ stadione sekmadienį žurnalistai nufotografavo vyrų tualetą be jokių pertvarų. Nors rangovas „Stroitransgaz“ po iškart kilusios patyčių ir juoko bangos suskubo teisintis, kad dar statybos nebaigtos, didžioji dalis internautų statybos vadovams priminė, kad objektas jau priduotas, o balandžio 21 dieną vyks parodomosios rungtynės tarp Volgogrado „Rotor“ ir Vladivostoko „Luč-Energija“.

Pirmadienį kilo nemenkas skandalas ir miesto valdžios kabinetuose, mat apie tualetą be pertvarų parašė ir portalas V1. Tačiau jau po pusdienio visa medžiaga, susijusi su dabar jau žymiu Volgogrado stadiono tualetu, buvo ištrinta.

„Taip, tai iš tiesų „Volgograd aena“ stadiono tualetas. Nuotraukos padarytos tuomet, kai dar nebuvo pastatytos pertvaros. Visi vyrų ir moterų tualetai pagal reikalavimus privalo turėti pertvaras ir duris – tai numato Rusijos įstatymų normatyviniai aktai. Ir tas pertvaras tikrai pamatys visi į parodomąsias rungtynės atėję sirgaliai“, – laužą gesino „Stroitransgaz“ atstovė spaudai Alia Peršina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.