EUROLYGA 2023

Verslininkai maratone ir aukojo, ir liejo prakaitą

Pasaulio ir Lietuvos žvaigždės savo paramą iliustruoja užsipildami ledinio vandens kibirą, tačiau verslo atstovai renkasi kitas, ne mažiau ryžto reikalaujančias formas. Šį sekmadienį sostinėje vykusiame Vilniaus maratone už UNICEF komandą bėgo ir bendrovių „ERGO Insurance“ bei „Thermo Fisher Scientific Baltics“ darbuotojai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2014, 4:21 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 4:05 PM

„Ergo Insurance“ vadovų teigimu, tokiu būdu norėta pademonstruoti, kad ne pirmus metus organizacijai UNICEF skiriama parama – ne tik finansinė. Kartu su bendrovės darbuotojais distanciją įveikė ir ERGO valdybos pirmininkas Kęstutis Bagdonavičius.

Pasak 10 km trasą pasirinkusio K. Bagdonavičiaus, neseniai pasaulyje ir Lietuvoje nuvilnijusi „ledinio iššūkio“ akcija patvirtina, kad tokios aukų rinkimo iniciatyvos yra sėkmingos, bet kartais praranda pirminę savo idėją – ne visi priėmę „ledinį iššūkį“ aukojo kilniam tikslui.

„Verslo parama įvairiems humanitariniams tikslams yra savaime suprantamas dalykas. Mūsų verslo grupė taip pat ne išimtis. Tačiau pastebiu, jog šiandien įmonės, aukodamos pinigus, kitaip nei paprasti žmonės, pamiršta nuoširdumą. Manau, jog neužtenka tiesiog išrašyti čekį. Prisidėti palaikymu, smulkiais darbais taip pat yra ne mažiau svarbu. Bėgimas maratone man yra žmogiškas atsidavimas, įkūnijantis mūsų norą prisidėti ne tik finansiškai“, – teigia K. Bagdonavičius.

Pasak jo, to tikslas jokiu būdu nėra garsiai pasiskelbti apie savo atseikėtą paramą, o veikiau perduoti gerumo estafetės lazdelę kitam. Akivaizdu, kad paramos filosofija šiandien kinta ir paprastas nuoširdumas, solidarumas su vargstančiu ar sergančiu, grįžta į madą.

„Džiaugiamės, kad, dalyvaudami bėgime, turėjome galimybę prisidėti ir prie kilnių idėjų sklaidos. Tai – ne tik įmonės pozicija, bet ir nuoširdus mūsų darbuotojų įsitraukimas“, – teigė bendrovės „Thermo Fisher Scientific Baltics“ komunikacijos vadovas Egidijus Jaseliūnas.

Visi už UNICEF komandą bėgę dalyviai prisidėjo prie kilnaus tikslo – iniciatyvos suteikti vaikams specialaus proteinais prisotinto maisto – būtino, kad jie išgyventų. Šiuo metu 20 milijonų vaikų iki 5 metų yra visiškai išsekę dėl prastos mitybos. Jiems kiekviena diena gali būti paskutinė. 4 Lt dovanoja vaikui gydantį maistą dar vienai dienai. UNICEF tikslas – kad kiekviena padovanota diena taptų gyvenimu labiausiai pažeistiems pasaulio vaikams.

Sekmadienį vyko ir ketvirtasis vaikų UNICEF bėgimas, kuriame dalyvavo virš pusantro tūkstančio 2–12 m. mažųjų. Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas 500 m bėgimas buvo ypatingas, nes jį pradėjo neįgalieji vaikai, tuo parodydami, kad jie taip pat nori ir gali būti gyvenimo dalyviais.

Kiekvienas vaikas už simbolinį mokestį gavo marškinėlius ir medalį – kaip įrodymą, kad svarbu ne laimėti, o drauge siekti gražaus tikslo. Medalius vaikams įteikė garsūs šalies žmonės, tarp kurių – UNICEF geros valios ambasadorė, aktorė Virginija Kochanskytė ir nemažai žinomų sportininkų – Virgilijus Alekna, Jevgenijus Šuklinas, Egidijus Balčiūnas.

„Maratono dalyviai, kurie bėga už UNICEF komandą, yra ne tik sporto entuziastai. Šie žmonės savo pavyzdžiu kelia visų lietuvių sąmoningumą. Kiekvienais metais žinia apie skurde gyvenančius vaikus vis labiau pasklinda, sulaukiame daugiau norinčių prisidėti, o gaunant daugiau paramos, galime nuveikti ir didesnius darbus“, – sakė UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

Bėgimų metu iš viso buvo surinkta apie 26353 litų lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.