EUROLYGA 2023

Seseris Williams „broliais“ pavadinęs Š. Tarpiščevas įkliuvo

Pigūs užstalės juokeliai brangiai kainuos Rusijos teniso federacijos prezidentui Šamiliui Tarpiščevui. Įtakingas Rusijos sporto veikėjas vienoje televizijos pokalbių laidų pavadino amerikietes seseris Sereną ir Venus Williams „broliais“ ir sulaukė Moterų teniso asociacijos (WTA) sankcijų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-18 13:38, atnaujinta 2018-01-26 19:05

WTA nušalino 64 metų Š.Tarpiščevą nuo bet kokios su moterų tenisu susijusios veiklos metams ir pareikalavo, kad jis viešai atsiprašytų.

„WTA Tour“ vadovė Stacey Allaster penktadienį pranešė, kad Š.Tarpiščevui taip pat skiriama 25 tūkst. JAV dolerių bauda – didžiausia pagal WTA taisykles.

Tarptautinė moterų teniso organizacija taip pat pareikalavo, kad Š.Tarpiščevas pasitrauktų iš Kremliaus taurės teniso turnyro organizacinio komiteto vadovo pareigų.

Prezidento Boriso Jelcino vadovavimo laikais iškilęs ir nuo 1999 metų Rusijos teniso federacijai vadovaujantis Š.Tarpiščevas taip pat yra Tarptautinio olimpinio komiteto narys nuo 1994 metų. Jis priklauso ir dabartinio prezidento Vladimiro Putino sukurtai Rusijos sporto tarybai.

Š.Tarpiščevas nesuvaldė liežuvio ir Lietuvoje matomoje „Pirmojo kanalo“ laidoje „Vakarinis Urgantas“ šių metų spalio 7 dieną.

Pokalbių šou jis dalyvavo kartu su Rusijos tenisininke Jelena Dementjeva ir pasakojo apie pasirengimą Kremliaus taurės turnyrui. Kai tenisininkė pasakojo, kad jai sunkiausia kovoti su seserimis Williams, Š.Tarpiščevas pavadino jas „broliais“.

„Pareiškimai, keliantys abejonių dėl dviejų didžių sportininkių ir čempionių lyties, juodina mūsų sportą. Jo užgauliojimai nusipelno pasmerkimo ir sankcijų“, - sakė C.Allaster.

JAV teniso asociacijos vadovas Dave‘as Haggerty pareiškė, kad rusas privalės atsiprašyti.

Pats Š.Tarpiščevas nesijaučia padaręs ką nors bloga.

„Jie nori, kad aš atsiprašyčiau, kad jie nesupranta humoro", - gazeta.ru pareiškė rusas.

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko irgi nemato kaltės ir siūlo Š.Tarpiščevui paduoti apeliaciją dėl bausmės.

Pasaulio reitingo lyderė S.Williams yra laimėjusi 18 „Grand Slam“ titulų, jos sesuo Serena – 7.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.