EUROLYGA 2023

Tėvo SMS žinutė D. Redikui: „Laukiame tavęs prie Velykų stalo“

„Tikiuosi, Dovydui visa tai bus geras spyris į užpakalį, priversiantis žengti pirmyn. Taip kalbėjo kuršėniškis Vidmantas Redikas, kurį išgarsino į viešumą iškilusi sūnaus krepšininko sukurpta melo istorija.

Gabų krepšininką D.Rediką (kairėje) kurį laiką buvo galima matyti nuolatinių vakarėlių dalyvių A.Valentaitės ir M.Petruškevičiaus kompanijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Gabų krepšininką D.Rediką (kairėje) kurį laiką buvo galima matyti nuolatinių vakarėlių dalyvių A.Valentaitės ir M.Petruškevičiaus kompanijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Apr 4, 2015, 8:24 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:48 PM

Vienu geriausių savo kartos Lietuvos krepšininkų laikytas 22 metų D.Redikas sukėlė skandalą pamelavęs darbdaviams apie menamą tėvo mirtį.

Komandos lyderiui dėl skaudžios netekties užuojautą klubo tinklalapyje įdėję Latvijos krepšinio klubo „Jekabpils“ vadovai neteko žado sužinoję, kad jų atstovas į Šiaulių rajone esančius Kuršėnus su gedulo vainiku rankose važiavo be reikalo.

Tai buvo nemaloni staigmena ir krepšininko tėvams, kurie apie šią istoriją sužinojo iš „Lietuvos ryto“ ketvirtadienio publikacijos.

Nustebo, bet nepasmerkė

– Kaip sužinojote apie sūnaus melą? – „Lietuvos rytas“ paklausė V.Rediko.

– Ketvirtadienį ėjau į garažą paremontuoti automobilio, o telefoną buvau palikęs namuose. Grįžęs radau daug praleistų skambučių, krūvą SMS žinučių.

– Kokia buvo jūsų reakcija? Labai supykote?

– Žinote, visi kažkada buvo jauni. Aš irgi buvau studentas, puikiai pamenu laikus, kai per sesiją kai kurie „palaidodavo“ visus senelius ir močiutes.

Aišku, nemaloniai nustebau, bet neskubu Dovydo smerkti.

Jis dar labai jaunas, viliamės, kad padarys tinkamas išvadas.

– O kaip jūsų pažįstami, giminaičiai sureagavo į šį skandalą?

– Normaliai. Keletas draugų pajuokavo, kad dabar tikrai labai ilgai gyvensiu. (Juokiasi.)

– Ar skambinote sūnui, bandėte pasikalbėti?

– O ką jis gali pasakyti? Jam prisiskambinti nėra taip paprasta – bijo atsiliepti. Bet pasiunčiau SMS žinutę, kad laukiame jo prie Velykų stalo. Jei duos žinią, nuvažiuosiu, parsivešiu.

Tikiuosi, susirinksime visi. Vilniuje gyvenantis vyresnysis sūnus Arnas su šeima atvažiuos.

Jis, beje, ir užaugino jaunėlį Dovydą, nes aš tada dirbau Ispanijoje.

– Kodėl taip nevykusiai klostosi Dovydo, kaip krepšininko, karjera?

– Sunku pasakyti, kas nutiko, nes iš pradžių jį visi gyrė.

Dovydas išties turi daug talento, nebijo juodo darbo. Juk jį kvietė ir į Ispanijos vaikų krepšinio rinktinę.

Jis buvo labai nelaimingas, kai pradėjęs profesionalo karjerą gaudavo labai mažai laiko žaisti. Dažnai prasitardavo apie savo nuoskaudas.

Manau, jo didžiausia problema yra Vilnius ir šiame mieste supantys žmonės – draugai, moterys. Juk ir Latvijoje problemų nebuvo, kol jis į tą Vilnių nesugrįžo.

Kas jo laukia sostinėje ir ten traukia, nežinau.

– Bet pastaroji istorija dėl melo „Jekabpils“ klubui neišvengiamai pakenks sūnaus ateičiai.

– Aišku, kad pakenks. Bet tai – ne pabaiga. Dovydas yra labai jaunas ir talentingas. Tiesiog atėjo metas susiimti, susidėlioti taškus, pasirinkti.

Taip, dabar jam niekas nesiūlys tokios sutarties kaip anksčiau, bet gyvenimas tuo nesibaigia.

Jei pakaks užsispyrimo, žais už mažesnius pinigus, įrodys, ką gali ir moka. Jei ne – galės tarnauti kariuomenėje, kaip tik tinkamas amžius.

Vaikiną sugadino sostinė

Pirmasis D.Rediko treneris Vidmantas Janušauskas irgi buvo priblokštas „Lietuvos ryte“ perskaitęs apie buvusio auklėtinio sukeltą skandalą dėl neva mirusio tėvo: „Iš pradžių pamaniau, kad tai – nevykęs balandžio 1-osios pokštas, bet netrukus supratau, jog tokiais dalykais nejuokaujama. Gėda, ką čia pridursi.“

Kuršėnų sporto mokykloje daugiau kaip tris dešimtmečius dirbantis specialistas šį jauną krepšininką vadindavo pavyzdžiu, nes jis nebijojo juodo darbo, o grįžęs į gimtinę visada užsukdavo į sporto mokyklą.

Auksine vadintos krepšininkų kartos atstovas neišpuiko ir laimėjęs ne vieną titulą – neatsisakydavo paprašytas atvažiuoti į turnyrą, įsteigti prizą vaikams.

Pirmas signalas, kad Dovydui kažkas negerai, treneriui buvo nuolat besikeičiantys jo telefono numeriai.

Dėl to V.Janušauskas jį surasti galėdavo per kitus tos pačios kartos savo auklėtinius Egidijų Mockevičių ir Evaldą Aniulį.

V.Janušauskas įsitikinęs, kad geranorišką ir nuoširdų vaikiną pakeitė sostinėje sutikti nauji draugai.

„Iš pradžių viskas buvo gerai, bet baigęs mokyklą Dovydas tapo kitoks. Iš pradžių maniau, kad jį pakeitė kasdienės sunkios treniruotės, kad jam trūksta laiko bendrauti.

Bet pamažu per kolegas trenerius iš Vilniaus vis pradėjau išgirsti apie auklėtinio kitokio pobūdžio „žygius“.

Neslėpsiu – būdavo gėda klausytis apie jo nuotykius su merginomis, įjunkimą į vadinamosios aukštuomenės linksmybes“, – sakė treneris.

V.Janušauskas svarstė, kad viskas galėjo pakrypti ir kitaip, jei Dovydas būtų likęs auksinės kartos trenerio Kazio Maksvyčio rankose: „Šis iš nedidelio miestelio kilęs specialistas vaikinams buvo labai didelis autoritetas.“

Pavadino nesusipratimu

D.Redikas po skandalo tapo nepasiekiamas ir žiniasklaidos atstovams – jo telefonai išjungti.

Skandalo herojų, tarpininkaujant jo agentui, pakalbinti pavyko tik dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistui Kęstučiui Rimkui. Jam D.Redikas aiškino, kad Latvijos komandą paliko dėl sveikatos sutrikimų – žvynelinės ir klubo sąnario.

Gynėjas tikino, kad istorija su tėvo laidotuvėmis yra nesusipratimas. Pakartojus klausimą, krepšininkas nutraukė pokalbį ir pažadėjo paskambinti vėliau, bet pažado neištesėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.