EUROLYGA 2023

Lietuvą dėl D. Rimšaitės istorijos gėdiję rusai elgiasi taip pat

Lietuvą bei jos sporto vadovus dėl pabėgusios ir mūsų šalies paso atsisakiusios penkiakovininkės Donatos Rimšaitės gėdinę Rusijos sporto funkcionieriai nesijaučia blogai, kai patys kiša pagalius į savo sportininkų karjeros ratus. Pasitraukti iš Rusijos plaukimo rinktinės sumanęs 31 metų Arkadijus Viatčianinas buvo priverstas net pakeisti pilietybę, nes Rusijoje pasijuto engiamas.

Rusas A.Viatčianinas sportininko karjerą nutarė tęsti turėdamas Serbijos pilietybę, o ne Rusijos.<br>youtube.com
Rusas A.Viatčianinas sportininko karjerą nutarė tęsti turėdamas Serbijos pilietybę, o ne Rusijos.<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-14 13:19, atnaujinta 2018-01-03 20:48

Dviejų 2008 metų Pekino olimpiados bronzos medalių laimėtojas, keturiskart Europos čempionas A.Viatčianinas į Rusijos plaukimo ir sporto valdžios nemalonę pateko 2013 metais, kai porą mėnesių treniravosi pagal asmeninį planą Amerikoje ir ne tik nepateikė jo detalių Plaukimo federacijai, bet ir nesusisiekė su Rusijos plaukimo rinktinės treneriu.

Rusų sporto valdžia pareiškė, kad diskvalifikuos metams įnoringą ir nesukalbamą plaukiką, o šis atkirto, kad tuomet bus priverstas atsisakyti Rusijos pilietybės ir varžybose dalyvaus su IOC (Tarptautinis olimpinis komitetas) vėliava arba prašys Serbijos, o galbūt JAV paso.

Sportininkas neteko šalies Plaukimo federacijos paramos.

„Arkadijus jau gavo Serbijos pasą. Dabar tvarkome dokumentus, kad jis pasikeistų ir sportinę pilietybę“, – trečiadienį Rusijos žiniasklaidai patvirtino Serbijos plaukimo federacija.

Pagal tarptautines nuostatas, A.Viatčianinas net ir norėdamas turės praleisti šiemet vasarą Kazanėje (Rusija) vyksiantį pasaulio plaukimo čempionatą.

Tačiau jis neatsisako minčių startuoti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Jau kitąmet naujasis Serbijos pilietis galėtų pasirodyti šios valstybės rinktinės sudėtyje olimpiados plaukimo nugara 50, 100 ir 200 metrų distancijose, bet Rusija aiškina, kad neduos paleidžiamojo rašto ir A.Viatčianinas galėtų žaidynėse startuoti dar po penkerių metų – 2020-aisiais Tokijuje (Japonija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.