EUROLYGA 2023

Garsus JAV ekstremalas užsimušė nušokęs nuo 2300 metrų kalno

Savaitgalį žuvo vienas garsiausių ekstremalaus sporto atstovų amerikietis Deanas Potteris ir jo bičiulis – abu vyrai užsimušė Kalifornijos kalnuose, kai bandė nušokti nuo 2,3 tūkst. metrų kalno wingsuit kostiumu, tačiau kažkas įvyko ne taip ir jų sumaitotus kūnus gelbėtojai rado sekmadienio vakarą.

Deanas Potteris žuvo bandydamas nušokti nuo kalno sparnuotu kostiumu.<br>„Reuters“ nuotr.
Deanas Potteris žuvo bandydamas nušokti nuo kalno sparnuotu kostiumu.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 19, 2015, 1:43 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 11:05 PM

Abu ekstremalai į Josemičio nacionalinį parką atvyko šeštadienį ir nors jame yra uždrausta nuo kalnų šokinėti su wingsuit – sparnuotais – kostiumais, vyrai ignoravo šiuos draudimus ir žuvo.

Kaip teigė parko vadovai, 43-ejų D.Potteris su jais buvo susisiekęs šeštadienį, tačiau kai tik jie pabandė racija pasikalbėti su ekstremalu, jis jau neatsiliepė.

„Išgirdau kanjone du šūksnius. Pamaniau, kad būtina racija pasikalbėti su D.Potteriu, tačiau jis neatsiliepė. Pamaniau, kad jis kaip visada bijo būti suimtas ir pasitraukė iš eterio. Bet kai vakare nebuvo jokių žinių, sekmadienį pradėjome paieškas“, – sakė parko viršininkas Mike'as Gauthieras.

Žuvusius ekstremalaus sporto atstovus gelbėtojai rado pasitelkė sraigtasparnį. Specialistai tik patvirtino, kad mirties priežastis – šuolis nuo kalno.

D.Potteris yra vienas iš garsių JAV ekstremalaus sporto atstovų, savo karjerą pradėjęs dar 1990 metais. Sportininkas ne kartą kilo į aukščiausias viršūnes, šokinėjo su sparnuotu kostiumu, vaikščiojo lynu dideliame aukštyje be apsaugos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.