EUROLYGA 2023

Buvęs Australijos krepšininkas Sidnėjuje daužė kavinės langus

Paaiškėjo, kad vandalas,

Žinomas Australijos krepšininkas Luke'as Martinas netikėtai nutarė padaužyti kavinės langus.<br>smh.com.au
Žinomas Australijos krepšininkas Luke'as Martinas netikėtai nutarė padaužyti kavinės langus.<br>smh.com.au
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 3, 2015, 3:07 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 5:01 PM

34 metų sportininkas buvo sulaikytas anksti rytą Sidnėjaus Darlinghersto rajone, už maždaug kilometro nuo kavinės, kurioje praėjusių metų gruodį vyko dramatiški įvykiai, susiję su įkaitų paėmimu ir vadavimu. L. Martinui pateikta daug kaltinimų. Jis, be kita ko, kaltinamas vandalizmu, pavojingu automobilio vairavimu, policininko užpuolimu ir priešinimusi pareigūnams suėmimo metu. Teisėjas atsisakė paleisti jį už užstatą.

Praeityje L. Martinas atstovavo Australijos ir Naujosios Zelandijos krepšinio klubams, o 2004-2005 metais buvo kviečiamas į Australijos rinktinę. Šiuo metu jis atstovauja Brisbeno „Spartans“ klubui.

Kaip pranešė Naujojo Pietų Velso valstijos policijos komisaras Andrew Scipione, pareigūnai neturi pagrindo sieti L. Martino vandalizmo su faktu, kad kaip tik „Lindt“ kavinėje praėjusių metų gruodį vyko įkaitų drama.

2014 metų gruodžio 15 d. islamistas Manas Haronas Monis „Lindt“ kavinėje „Martin Place“ aikštėje Sidnėjaus centre paėmė įkaitais 18 žmonių – aštuonis jos darbuotojus ir 10 lankytojų. Drama truko daugiau kaip 17 valandų. Per policijos šturmą nusikaltėlis buvo nušautas, o du įkaitai žuvo. Australijos vyriausybė paskelbė įkaitų paėmimą Sidnėjaus centre teroro aktu.

Po šių dramatiškų įvykių kavinė buvo uždaryta remontui, kuris truko daugiau kaip tris mėnesius. Kovo 20 d. ji vėl buvo atidaryta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.