EUROLYGA 2023

Sportininkes partrenkęs Baku autobuso vairuotojas areštuotas

Šiurpi avarija, kurioje autobusas partrenkė tris Austrijos sportininkes, įvyko prie pat sportininkų kaimelio Baku.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šiurpi avarija, kurioje autobusas partrenkė tris Austrijos sportininkes, įvyko prie pat sportininkų kaimelio Baku.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 13, 2015, 1:25 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 6:02 PM

Europos žaidynių Azerbaidžane rengėjai tiria įtarimus, kad vairuotojas galėjo būti apsvaigęs nuo alkoholio per incidentą Baku, kur autobusas partrenkė tris Austrijos dailiojo plaukimo atstoves. Šeštadienį paskelbta, kad vairuotojas areštuotas, o atsakomybę dėl nelaimingo atsitikimo teks prisiimti ir bendrovei „BakuBus“, kuri jį priėmė į darbą.

Birželio 11 dieną atviroje aikštėje ramiai ėjusios sportininkės buvo partrenktos keistą ratą sukusio įsibėgėjusio autobuso atletų kaimelio prieigose. 

Vaizdo įrašė matyti, kaip autobusas atlėkė dideliu greičiu ir sukdamas, bet visai nestabdydamas ištaškė sportininkes.

Viena jų – 15-metė Vanessa Sahinovič patyrė sunkių sužalojimų, jai buvo sukelta dirbtinė koma per operacijas Vienoje.

Azerbaidžano žurnalistai spėja, kad autobuso vairuotojas buvo girtas, nes esą kai kurie organizatorių komandos darbuotojai vartojo alkoholį prieš incidentą.

Organizatorių komiteto atstovas Simonas Cleggas pareiškė, kad girtavimas yra labai rimtas kaltinimas, o įvykio aplinkybės bus greitai ištirtos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.