EUROLYGA 2023

Arti mirties: savanoris paskutinę akimirką išgelbėjo lenką

Europos žaidynėse šuolių ant batuto varžybose pirmadienį vos neįvyko tragedija – poroje su kitu atletu šokinėjęs Lenkijos sportininkas padarė klaidą – nepataikė nusileisti ant batuto ir būtų trėškesis ant žemės, tačiau jį išgelbėjo šalia batuto stovėjęs ir budėjęs savanoris. Jis pagavo krentantį lenką ir suminkštino kritimo smūgį. Jei to nebūtų – Lenkijos sportininkas galėjo sunkiai susižaloti ar net žūti.

Azerbaidžanietis išgelbėjo Lenkijos šuolio ant batuto meistrą nuo traumų, o gal ir mirties.<br>youtube.com
Azerbaidžanietis išgelbėjo Lenkijos šuolio ant batuto meistrą nuo traumų, o gal ir mirties.<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-23 08:46, atnaujinta 2017-10-29 19:12

Lenką Bartojomejų Hesą nuo nelaimės išgelbėjo azerbaidžanietis sportininkas Elčinas Elibeily. 19-metis vaikinas itin greitai sureagavo į situaciją, nes jis pats šokinėja ant batuto ir kelis kartus buvo panašioje situacijoje.

„Aš akrobatika užsiiminėju jau penketą metų ir esu šalies rinktinės narys. Akrobatikoje taip pat būna situacijų, kad porininkas krenta ir tu turi suspėti jam pagelbėti. Buvo ir man toks įvykis, todėl aš sureagavau“, – pasakojo apie incidentą jaunuolis.

E.Elibeily tikino, kad jis negali apsakyti jausmų, kurie jį užplūdo išgelbėjus lenką.

„Aš tuo metu labai jaudinausi. Bet kai pamačiau, kad su Lenkijos sportininku yra viskas gerai, labai apsidžiaugiau“, – kalbėjo savanoris, pridėjęs, kad Lenkijos atstovas jam padėkojo už išgelbėjimą.

Tai ne pirmasis incidentas Europos žaidynėse Baku, kur sportininkams grėsė sunkios traumos ar net mirtis. Neprasidėjus varžyboms į tris Austrijos sinchroninio plaukimo atstoves rėžėsi autobusas ir jos dėl gautų traumų buvo išsiųstos į gimtinę. Kanojininkų varžybose po finišo apvirto Rusijos dvivietė kanoja ir per plauką išvengta tragedijos – gelbėtojai šiaip ne taip iš šalto vandens ištraukė jau sąmonės beveik netekusius atletus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.